U trendu

Sedam stvari koje svako treba da zna pre braka

Većina nas ne zna u šta se upušta kada se odluči da stupi u brak. Čak i ako posmatramo brak roditelja ili nekoga ko nam je blizak. Mnogi od nas, odrastajući, nisu ni slutili šta se dešava iza kulisa.

Roditelji nas obično ne pripreme na osnovne probleme i teškoće sa kojima se ljudi u braku suočavaju. Srećom, Geri Čepman napisao je knjigu na tu temu pod nazivom „Stvari koje je trebalo da znam pre venčanja“.

– Zaljubljenost nije dovoljna. Izvinjenje je znak snage. Potreban vam je finansijski plan – samo su neke od tema koje Čepman detaljno obrađuje u svojoj knjizi.

Ovo je sedam najvažnijih faktora:

Ponekad je dobro kada odete u krevet besni

Kada svađa postane previše burna pametnije je samo udaljiti se od nje i odspavati. Jutro je pametnije od noći.

Vaš supružnik ne može biti vaše sve

Ne oslanjajte se na svog partnera u svim svojim društvenim interakcijama. Lako ćete ovo da sledite ako imate život i van veze.

Uvek razgovarajte o svemu

Ako se osećate besno ili nervozno, može vam pomoći da sednete i razgovarate jedni s drugima o tome kako se osećate.

Uvek saslušajte drugu osobu

Razumevanje stresa pod kojim je vaš partner može vam pomoći da razumete i oprostite ponašanje koje ste smatrali agresivnim i nepotrebnim.

Teško je deliti krevet (i životni prostor)

Uvek je pametnije da pre sklapanja braka neko vreme živite sa svojim partnerom. Tako možete da saznate kako je život sa njim pod istim krovom.

Muškarci shvataju lično ako niste raspoloženi za intimu

Trudite se da vam seks bude prioritet, čak iako ste iscrpljeni, pod stresom ili nezainteresovani.

Svako je romantičan na svoj način

Ako obratite pažnju, počećete da shvatate da muškarci često pokušavaju da vas iznenade sitnicama kada vi to ne tražite ili ne očekujete.

Brak se zasniva na kompromisima. Koliko god da vas to frustrira, ipak morate da napravite kompromis sa svojim partnerom u svakoj situaciji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar