U trendu

Seks napolju

Letnje vrućine trebalo bi da su za nama; dok su trajale, nemali broj parova je smatrao da je u stanu nesnosno vruće, pa su se opredeljivali da ne vode ljubav baš uvek između sopstvena četiri zida, već da malo izađu. Sad, mnogi parovi vole da na ovakav način promene ambijent i u neko drugo godišnje doba, ali leto je za ovu vrstu igara najpopularnije, po principu „šta ćemo kod kuće, „ajmo nekud drugde“.

Neki od parova, mada će voditi ljubav i van sopstvenog stana, ipak cene privatnost, pa će za tu aktivnost odabrati neki zabačeni proplanak, skriven od pogleda, ili obalu reke ili jezera (pretpostavljamo da im komarci ne smetaju, ili da su se obezbedili priličnom količinom sredstva za odbijanje komaraca). Međutim, rezultati jedne ankete pokazuju da omiljeno mesto za seks izvan stana nije ni zabačeno ni skriveno: to je parking mesto kod autoputa. Nije baš javno šetalište, ali sigurno da ne nudi privatnost.

Da li parovima kojima je ovakva lokacija omiljeno mesto za vođenje ljubavi napolju smeta taj nedostatak privatnosti? Navedena anketa pokazuje da im ne smeta, naprotiv; čini se da je među njima nepisano pravilo da je posmatranje dozvoljeno i da ne izaziva ni osećaj neprijatnosti ni negodovanje ljubavnika. Nekima se i dopada kada znaju da ih posmatraju, to ih još i više uzbuđuje. Mada, verovatno nije baš zgodno ako ispadne da je neki od posmatrača pripadnik policije, pošto seks na javnom mestu nije dozvoljen.

Postavlja se, doduše, jedno pitanje kada se radi o ovakvoj zanimaciji: koliko se u ovakvom slučaju vođenje ljubavi može smatrati intimom, intimnim činom? Vođenje ljubavi bi po definiciji trebalo da bude čin intime, ali u ovakvom slučaju čini nam se da to baš i nije. Postoji i još jedno pitanje: zbog čega toliko ljudi voli da vodi ljubav tamo gde je verovatno da će biti viđeni i posmatrani kako to čine? Na to pitanje nemamo odgovor.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.