Seks vremenom postaje bolji

Ima onih kojima se vođenje ljubavi od starta dopadne, ima i onih koji na početku zaključe da u seksu baš i ne uživaju mnogo. Dobro je to što seks vremenom postaje sve bolji i bolji, jer je vođenje ljubavi i sve ono što seks može da znači nešto što se vremenom uči, ne dolazi samo od sebe.
Konkretnije? Uz više "prakse" učite više o sopstvenom telu i tome šta vam prija, a šta ne, kao i kako da pružite zadovoljstvo, u čemu se takođe uživa (ako ništa drugo, može da bude "hrana za ego" kad vidite da ste dobri u pružanju zadovoljstva). Sazreva i vaše telo, navikavate se, učite da uživate i u onome na šta ste isprva bili suviše nenaviknuti da bi vam prijalo.
A tu je i vreme provedeno s partnerom ili partnerkom. Onima koji još uvek nisu spremni da se vežu ni da se udubljuju u vezu često, nakon početnog uzbuđenja i uživanja, opadne entuzijazam za partnera ili partnerku, pa potraže nekog novog – to nije nešto negativno samo po sebi, to je faza kroz koju većina prođe, nezgodno je ako im nikako ne uspeva da izađu iz nje. Ukoliko nemate ništa protiv toga da se vežete za neku osobu, kako vam vremenom jačaju emocije prema njoj, tako, neretko, jača i seksualno zadovoljstvo.
Kako to? Tako što je najveći deo zadovoljstva u glavi. I tako što vam osoba koju zavolite, i koju vremenom volite sve više, postaje i lepša i privlačnija – čak i neko ko nije bio "vaš tip" kad ste se upoznali, ali ste ipak zavoleli tu osobu, vremenom vam postaje seksualno sve privlačniji; jednostavno, tu osobu volite sve više, na svim planovima, pa tako i na seksualnom. A uz to se međusobno upoznajete, otkrivate šta onom drugom prija, u čemu ne uživate, i ono drugo otkriva šta vama prija i kako to da vam pruži. Zatim dođe i zajedničko istraživanje, kako biste malo osvežili vođenje ljubavi (povremena promena i novina prijaju, i ne, za to uopšte nije neophodno promeniti partnera/partnerku, mnogo je lepše kad istražujete zajedno s osobom koju volite i s kojom ste bliski), i otkrili nove stvari koje bi mogle da vam prijaju.
A dosada i rutina u koju neke veze zapadnu? Dešava se i to, onda kada partneri ne ulažu energiju u to da vezu malo osveže; jeste da je i rutina na svoj način prijatna, kao i sigurnost koju ona donosi, ali je povremeno neophodno i osveženje, a ne potrude se svi oko toga. Ako oba partnera nastavljaju da se trude, da ulažu u vezu, ako se i dalje vole, poštuju, komunikacija među njima dobro ide, veza postaje sve lepša, u svim aspektima, pa i seksualnom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.