Seksi – šta je to?

Šta se muškarcima dopada na ženama i šta se ženama dopada na muškarcima česta je tema razgovora. Muškarci će imati neke svoje ideje šta žene smatraju neodoljivim, a žene će pak imati neke svoje ideje o tome šta je muškarcima seksi, a šta im je odbojno. Problem sa tim idejama je što su prilično često pogrešne – a i muškarci i žene skloni su tome da se drže svojih ideja, čak i ako ih osoba suprotnog pola uverava da nisu u pravu.
Tako će muškarci smatrati da je ženama neodoljiv prizor dobro građenog muškarca koji raskopčava košulju, pokazuje mišiće ili je gleda zavodnički, očiju skupljenih kao da gleda u sunce. Ženama su ovakvi prizori ili smešni (pogled "gde su mi cvikeri, ne mogu da nađem cvikere!"), ili ih ostavljaju ravnodušnim ("skida se čovek, pa šta?", "ti mišići deluju tako tvrdo i neudobno"). Muškarca koji na taj način pokušava da zavede smatraće pre za klinca koji se pravi mangup nego za, pa, muškarca.
Sa svoje pak strane, kad razmišljaju o tome šta je na ženi privlačno muškarcu, žene će često smatrati da je to vitko, zategnuto, čvrsto žensko telo, uskih kukova, bez grama viška, bez strija i celulita, u nekom seksi donjem vešu. Osim onih muškaraca kojima je ženski veš fetiš (oni ipak nisu većina populacije), muškarcima je potpuno svejedno kakav veš žena nosi, jer ga ionako neće primetiti u onih nekoliko sekundi koliko im je potrebno da ga skinu. Ne smeta im ni koji kilogram viška, a zategnuto telo dečačkih kukova i jasno vidljivih mišića muškarci ne smatraju baš nešto ženstvenim – nije da žensko telo treba da bude mlohavo, ali trbušnjaci zaista nisu neophodni. Ukratko: čest je slučaj da ono što ženama izgleda kao "super riba" muškarcima izgleda muškobanjasto. Ima muškaraca koji takav ženski izgled vole, ali oni definitivno nisu u većini.
Šta je onda to što je suprotnom polu seksi? Odgovor će vas, možda, iznervirati svojom neodređenošću – ali, šta je nekome seksi zaista jeste individualno. Neki muškarci, kao i neke žene, "padaju" na osmeh, neki na oči, neki na mladalački izgled, neki na… Ono što je svakoj iole zreloj osobi najvažnije jeste to da se sa partnerom ili partnerkom lepo slažu, da mogu zajedno da se smeju i zajedno da uživaju – najvažnije im je kakva je neko osoba, a telo dolazi "u paketu" zajedno sa osobom. Prvi utisak nastaje na osnovu izgleda, ali ako kasnijeg slaganja nema, ni najzavodljiviji izgled (šta god nekome bilo zavodljivo) ne pomaže.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.