U trendu

Seksualni bonton: Kako da uvek budete džentlmen i dama u krevetu?

Ako ste ikada poslali seksi fotografiju, a da vam nisu to niko nije tražio, ako ste ignorisali znak za odlazak nakon avanture za jednu noć ili prestali s odnosom nakon što ste doživeli orgazam, ako ste odbili da uzvratite oralni seks, onda biste možda trebalo da razmislite o promeni svog seksualnog ponašanja i navika.

Postoje univerzalna pravila kojih bi se svi trebalo da se pridržavaju ako žele da zasluže i pokažu poštovanje i impresioniraju partnera. Stručnjak za seks iz Britanije Trejsi Koks donosi vodič kroz seksualni bonton u kojem odvaja neukusne od otmenih načina seksualnog ponašanja, prenosi Dejli Mejl.

Odgovor na večno pitanje ‘Koliko ste imali ljubavnika?’

Znati da je osoba imala jednog ljubavnika, ali nije koristila zaštitu opasnije je od činjenice da ih je imala 30, a da je sa svakim od njih koristila zaštitu.

Otmeno: Odgovarajući na ovo pitanje kako vam prošlost i broj ne znače ništa, već da ste zainteresovani samo za vašu budućnost, odbijate da se pokorite pritisku da otkrijete o sebi nešto što radije ne biste, stoga ne postavljajte nikome to pitanje.

Neukusno: Uvređeni sumnjate u nečiju insinuaciju da ste promiskuitetni i odjurite osuđujući partnera, jer se osećate pod pritiskom.

Seksting

Otmeno: Pitajte pre nego se odvažite da nekome pošaljete nešto seksualno. Pošaljite sliku erotičnih i umetničkih ekspresija umjesto vaših intimnih područja u krupnom planu. Čuvajte svoju privatnost i tako da nikada ne pokažete svoje lice ili bilo koji detalj koji odaje da se radi baš o vama. Čuvajte vaše ljubavne fotografije i fotografije vaših ljubavnika od znatiželjnika. Ako partner od vas zatraži brisanje fotografija, poslušajte ga.

Neukusno: Slanje seksi fotografija nekome kome ne biste trebali, pogrešan tajming slanja, pokazivanje vrućih fotki i ljubavnih poruka drugim ljudima, prijateljima i postavljanje fotografija na društvene mreže, kao i pretnje da ćete to uraditi je sasvim nepoželjno.

Seks za jednu noć

Otmeno: Naučite kada ne znači ne i nikada ne navaljujte. Nemojte biti sebični, bez obzira na to što se radi o samo jednoj noći ne radi se samo o vama. Ako niste zapamtili ime ljubavnika, nemojte reći ništa. Sačekajte 15 minuta nakon što završite seks, onda im recite da morate ujutro na važan sastanak ili da vam se mama vraća kući. Nagovestite im da vas mogu kontaktirati suptilno im dajući do znanja da se nadate da se to ipak neće dogoditi. Ne budite sutradan postiđeni, već seksualno osnaženi.

Neukusno: Ljutite se i nervirate ako se seks ne odvija po planu. Ne trudite se da pitate šta se drugoj osobi sviđa i ne želite da se ni pobrinete kako da je zadovoljite jer pretpostavljate da je nikad više nećete videti. Takođe, pretpostavljate da ćete prespavati bez prethodne provere ili ne prihvatate znak da morate otići iako vam se to jasno daje do znanja. Uzimate broj telefona iako nemate nameru da se javite.

Seksualna higijena i okolina

Otmeno: Negujete se, vodite brigu o ličnoj higijeni, o izgledu vaših intimnih područja, o vašem telu, noktima, koži, kosi. Sveže oprane posteljine, uredna prostorija, prijatna rasveta i nekoliko pristojnih pića u frižideru učiniće vas još privlačnijim.

Neukusno: Prostorija puna razbacane odeće, pune pepeljare, prazan frižider, gomila neurednih sitnica, razbacan i prljav krevet, kao i vaša loša lična higijena poput zapuštenog tela, neurednih noktiju, neprijatnog zadaha, neodržavanih genitalija odbiće vaše potencijalne ljubavnike.

Pijani poziv na seks

Otmeno: Ne upuštajte se u ovu radnju ako ste jako pijani. A ako ste spremni na poziv, prvo proverite partnerovu situaciju pre nego što krenete u akciju. Takođe, odbijanje ljubazno prihvatite.

Neukusno: Nenajavljeno se pojaviti usred noći, glasno vičući ili kucajući na vrata samo ćete probuditi komšije i navući potencijalni partnerov bes na sebe. Takođe, odbijanje odlaska, spavanje odmah nakon seksa ili pak povraćanje jednako su neukusni.

Suočavanje s kondomima

Otmeno: Koristite kondome, neka vam budu norma za sve ili nove slučajeve. Imajte kod sebe uvek kvalitetan kondom uz znanje i veštinu kako ćete ga staviti. Neka vam je pri ruci, u pravo vreme.

Neukusno: Odbijate upotrebu ili ne nosite zaštitu sa sobom. Laganje o sopstvenom seksualnom zdravlju, neprimereno korišćenje, loš tajming ili kondom koji ostaje da leži na podu pored vas takođe su oblici nedoličnog ponašanja.

Pružanje oralnog seksa muškarcu

Otmeno: Komplimenti na račun njegove muškosti, diskretno traženje odmora ako vam zadovoljavanje predugo traje, traženje dopuštenja da gledate kako on to radi sam kada je vama dosta, kao i korišćenje ruku u ključnim trenucima iskazuje vašu pristojnost oralnog, odnosno seksualnog ponašanja.

Neukusno: Muškarci koji ne vode intimnu higijenu ili to ne rade kako treba nisu nimalo primamljivi. Guranje vašeg potiljka i glave prema njihovom organu kao i pretpostavka da je u redu da vam ejakuliraju u usta bez pitanja su jednako neprijatni kao i kada ne žele da vam uzvrate zadovoljstvo.

Njeni orgazmi

Otmeno: Postavite nju na prvo mesto. Ne ljutite se ako nije doživela vrhunac, ali je uložila trud i iskazala veštine i čari predigre. Koristite seksualne igračke i pomagala, pozovite njezin vibrator da vam se pridruži u krevetu i nikada ne zaboravite da tražite povratne informacije i uputstva do užitka.

Neukusno: Predigra ne traje dovoljno dugo ili je uopšte nema. Žurite direktno u snošaj penetrirajući bez poljupca ne pružajući nikakvu stimulaciju, zanemarujete njen klitoris. Postavljate pitanje da li je vaša partnerka doživela orgazam svaka tri minuta.

Problemi s penisom

Otmeno: Zgrabite penis gledajući partnera u oči govoreći mu kako je seksi i kako volite kada je u zanosu. Nemojte shvatati osobno ako vaš partner ima problema s erekcijom.

Neukusno: Zuriti u njegov penis i pitati se hoćete li ga uopće osetiti. Iznošenje bezobraznih komentara ako ste u situaciji da samo vaš ljubavnik doživljava vrhunac, a vi ne, neumesno je kao i pravljenje frke ako stvari ne idu po planu i erekcija nije onakva kakvu očekujete.

Tokom seksa

Otmeno: Delite komplimente. Budite glasni. Neka vas se čuje kada u nečemu zaista uživate. Ne suzdržavajte se. Stavljajte partnerovu ruku tamo gde je želite, navodite ih tamo gde se najbolje osećate. Osluškujte govor vaših tela, nikada ne pretpostavljajte da ista pravila važe za sve ljubavnike.

Neukusno: Legli ste i čekate da vaš ljubavnik odradi sve sam. Stidite se svog tela. Skrećete pogled na telefon tokom seksa. Zaustavljate svaku dalju seksualnu aktivnost čim doživite orgazam.

Nakon seksa

Otmeno: Diskretno idete po maramice. Pričate s partnerom šta vam se svidelo i šta ste doživeli tokom seksa. Nakon seksa ostajete zagrljeni uz poljupce i maženje, ali se takođe ne ljutite ako neko i zaspi.

Neukusno: Bežite odmah na tuširanje i ljutite se ako niste dobili povratnu informaciju o svojoj izvedbi. Ostajete da ležite i nezainteresovani ste za razmenu nežnosti i dodire. Ućutali ste se i planirate da ubrzo odete bez objašnjenja.

Suočavanje s cimerima

Otmeno: Budite tihi i diskretni, pitajte da li vašem ljubavniku smetaju drugi ukućani. A ako naletite na nekog potrudite se da ih predstavite. Budite ljubazni i pristojni.

Neukusno: Pravite buku iako znate niste sami. Zavodite partnerove cimere ili ignorišete njihovo postojanje. Hodate polugoli uokolo. Uzimate tuđe stvari i krećete se po kući bez pitanja. Dugo koristite jedinu kupatilo ostavljajući nered za sobom.

Suočavanje sa polno prenosivim bolestima

Otmeno: Redovno idete na preglede i obraćate pažnju na vaše telo i sve simptome, ako vam se pojave. Odmah se testirate ako primetite promene na svom intimnom području ili pak posumnjate da ste možda bili izloženi opasnosti. Obavestite sve ljubavnike s kojima niste koristili zaštitu i savetujete da ima da odu na testiranje.

Neukusno: Ignorisanje problema i simptoma. Nikada se ne proveravate, i retko ili nikako ne koristite zaštitu. Uvredljivi ste i nepristojni ako vas partneri nazovu i kažu da imaju polnu bolest i odbijate da prihvatite da je i vi možda imate. Prećutkujete ako saznate da ste bili izloženi bolesti, nastavljajući da spavate s ljudima bez zaštite pa čak i ako znate da bolujete od polno prenosive bolesti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)