Signali da se previše svađate

Svađe i sukobi su normalan deo svake veze, ali je pitanje koliko tih svađa ima – da li su povremene, ili ste počeli da ličite na razbesnelu mačku. Nije uvek lako biti svestan da svađa ima previše, pa zato evo nekih signala.
On već neko vreme pravi šalu od toga da mu je kauč spavaća soba. S druge strane, vodite ljubav izuzetno često – niste pravili zapisnik, ali nekako vam se čini da niko od vaših poznanika nije u toj meri seksualno aktivan – samo što je to redovno seks pomirenja. Maltene se i ne sećate kada ste poslednji put vodili ljubav a da tome nije prethodila žestoka svađa.
Razlog za svađu? On je eksplodirao jer je ona eksplodirala jer je on eksplodirao jer je ona… Shvatate već. Maltene svaki dan počinjete sa: „Moramo ozbiljno da razgovaramo…“ Razgovora, naravno, ne bude, ili se pretvori u žučnu svađu.
Rođaci i prijatelji su vas nekad svaki čas zapitkivali kada ćete se vas dvoje venčati – a sada vas svaki čas pitaju zar još uvek niste raskinuli. Šaljivdžije među prijateljima otvorile su i mini-kladionicu i klade se koliko ćete još dana vas dvoje izdržati zajedno.
Ni vaše kolege iz kancelarije ne ponašaju se baš uviđavno. Vi dreknete u telefon da je sada stvarno sve među vama gotovo i da odbijate bilo kakvu dalju raspravu – a kancelarijom se zaori glasan smeh.
Vaši roditelji su nekad mislili da ste skladan par, da je on baš pristojan mladić, da je ona fina devojka, a sada vas mole da već jednom raskinete s njima i prekinete to mučenje sebe.
Ako ona nema od suza razbrljanu šminku i od plača naduveno lice, a on nije sav zajapuren od besa, međusobno se jedva prepoznaju.
Neki od navedenih signala su blago iskarikirani, ali ako se prepoznajete u nekoliko opisanih stavki, definitivno se previše svađate – previše u smislu da iz tih svađa ne izlazi ništa konstruktivno. Možda ne bi bilo loše da se na neko vreme razdvojite kako biste sabrali misli i malčice se ohladili.

Napišite komentar