U trendu

Silite sebe da ga želite

Priličnom broju dama se desilo da upoznaju muškarca koji je prema njima divan i predivan, i želeo bi da bude s njima, ali prema njemu jednostavno ne osećaju seksualnu privlačnost. Premda se ta vrsta privlačnosti može vremenom razviti, za to nema nikakve garancije – a u međuvremenu sebe prisiljavate da vam se na taj način dopadne neko koga jednostavno ne osećate tako.
Desi se, i to bez ikakve zle namere, bez ikakve želje da neko tu bude prevaren, da nekog lažete i zavaravate. Sretnete muškarca koji je zaista divan kao osoba, u mnogo čemu je baš onakav kakvog želite kao životnog partnera. Međutim, nema "hemije". Ne osećate želju za njim u seksualnom smislu. A opet, ne želite ni da ga odbacite – kada ćete ponovo naći nekog toliko divnog? I on vas hoće, želi da bude s vama.
U ovakvoj situaciji neke dame prestanu da se viđaju s tim muškarcem, ili budu samo u prijateljskim odnosima s njim. Ne možete naterati sebe da želite seks s nekim, a ma koliko on bio divan, teško da bi vam prijali seksualni odnosi ukoliko ga ne želite (ne kažemo da je seks jedino što je bitno za vezu, daleko od toga, ali seksualna komponenta jeste bitna, a loš seks i te kako može da oslabi, pa i da uništi vezu).
Druge dame će u ovakvoj situaciji maltene same sebe da zavaravaju, a pred njim će se pretvarati da ih i seksualno privlači. Lagaće ga o tome. Ponekad, vremenom zaista dođe i do seksualne privlačnosti. Ili sebe ubedite da taj deo i nije toliko važan – a u vama raste nezadovoljstvo.
Šta učiniti? Da li bi bilo više fer prekinuti vezu, ma koliko vam se on kao osoba dopadao, ma koliko on sam želeo da bude s vama? Nije obavezno to učiniti; kao što smo rekli, nekad se seksualna privlačnost razvije kasnije. Ipak, bilo bi dobro ne lagati ga o tome, reći mu istinu – ipak se cela stvar i njega tiče. Reći mu da zaista uživate u njegovom društvu, da ne želite da ga izgubite, ali da "hemije" nema. Tada je na njemu da odluči da li zasad (ili trajno) prihvata takav odnos, ili želi da ga okonča. Ukoliko su mu osećanja prema vama jaka, sasvim je moguće da će prihvatiti da ostane s vama – i moguće je da će se i želja vremenom razviti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.