Slomio penis zbog seksa u najrizičnijoj pozi: ‘Izgledao je kao patlidžan, polomljen i ljubičast’

Jedan Indonežanin morao je na hitnu operaciju nakon što je slomio penis dok je vodio ljubav u najrizičnijoj pozi zbog čega mu je penis izgledao kao patlidžan. Studija koja detaljno opisuje ovu ‘bolnu’ vest objavljena je nedavno u časopisu Urology Case Reports.

Čudna nesreća dogodila se dok je neimenovani 37-godišnji muškarac navodno imao odnos u pozi „obrnute kaubojke“, u kojoj je žena gore okrenuta od svog partnera. Prema TikTok lekaru dr. Karanu Radžu, ovo je „najopasnija“ poza užitka na svetu, odgovorna za neverovatnih 50 posto preloma.

Shvatio da mora u bolnicu kad je krvario iz vrha

Stvari su krenule naopako nakon što je muškarac iznenada čuo glasno pucketanje praćeno „nelagodom, bolom i trenutnim gubitkom erekcije“. Pacijent je počeo da krvari iz vrha penisa i nije mogao da mokri. Shvativši da je nešto užasno pošlo po zlu, preplašeni momak je otišao u Opštu bolnicu u provinciji Zapadna Nusa Tenggara.

Do tog vremena penis mu je natekao i postao tamnoljubičast u stanju poznatom u medicinskom jeziku kao „deformacija patlidžana“ – nepogrešiv znak pucanja penisa, prema studiji. Iako je penis tehnički bez kostiju, reč „fraktura“ se koristi za opisivanje pukotine u tunici albuginei – tkivu koje omogućuje penisu da se poveća i uspravi.

Naknadni pregled potvrdio je da je pacijent zaista imao „široku i duboku frakturu penisa“ dok je tkivo penisa takođe puklo. Nesrećni momak je takođe pretrpeo težak hematom – povredu zida krvnog suda – zbog čega je krv iscurila u okolno tkivo, zbog čega je pre toga mokrio plazmu, prenosi Net.hr.

Može ga izazvati čak i masturbacija

Autori studije rekli su da se takvi falusni prelomi događaju kada se penis u erekciji savije nakon što snažno udari u međicu ili stidnu kost tokom snažne seksualne aktivnosti. Obrnuta kaubojka posebno je rizična poza jer muškarčev penis može da isklizne i bude zgnječen partnerkinom stidnom kosti tokom nestalnog zabadanja.

Međutim, takođe ga može uzrokovati masturbacija, pa čak i okretanje u krevetu pod čudnim uglom, prema studiji.

Srećom, hirurzi su uspeli da poprave pacijentov slomljeni ud bez incidenata, nakon čega su mu zašili mokraćnu cev i previli ranu. Zatim su sproveli „test veštačke erekcije“ kako bi utvrdili da nema curenja ili abnormalne „zakrivljenosti penisa“. Pacijentov penis nije imao nijednu komplikaciju, iako je još uvek bio plav tri dana nakon uklanjanja zavoja.  Čoveku je naknadno stavljen kateter – cev umetnuta u bešiku kako bi se olakšala cirkulacija urina – i otpušten iz bolnice.

Često se i ne prijavljuje

Na kontrolnom pregledu nekoliko nedelja kasnije, lekari su otkrili da je njegov penis „u dobroj formi“ i da nije imao problema s postizanjem erekcije ili mokrenjem.  Ne zna se koliko se brzo pacijent vratio u sedlo.

Lekari koriste pacijentov slučaj kako bi rasvetlili izvijanje penisa, koje „često pogađa muškarce u dobi od 30 do 50 godina koji su polno aktivni“, prema studiji. Studija napominje da je „prava učestalost nepoznata“ zbog „nedovoljnog prijavljivanja slučajeva“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.