Smatraju vašeg partnera ružnim

Ljudi sebi nekad svašta dopuštaju, pa tako i situaciju iz naslova: neuvijeno će vam reći da smatraju da je vaš partner ružan i da ste mogle i nekog zgodnijeg da nađete. Takvi komentari mogu veoma da povrede i vas i vašeg partnera, a da stvar bude još bolnija, neretko ih daju osobe s kojima ste u principu bliski.
Na primer, to učini vaša majka, ili otac, ili oba roditelja. Majka vas neuvijeno pita zar niste mogle nekog zgodnijeg od tog debeljka da nađete, ili vas otac pita zar baš s tim žgoljavkom morate da budete. Braća i sestre, prijatelji i prijateljice, rodbina, mnogo ih je koji su u stanju da vam otvoreno kažu da vašeg dragog smatraju ružnim.
A vama nije jasno zašto su se toliko navrzli na njega i zašto baš na njegov izgled najviše obraćaju pažnju. Zar ne vide koliko je on dobar i pažljiv čovek? Zar im nije jasno koliko vas taj čovek čini srećnim? Ako su negativni komentari o izgledu voljene osobe česti, lako se može desiti da ostanete bez teksta – a pošto komentare daju osobe s kojima ste u nekoj meri bliski, nije lako jednostavno se skloniti.
Ukoliko biste želele da se ponesete zlobno, možete onima koji vređaju izgled vašeg partnera reći da nešto nisu eksperti u tome da nađu nekog s kime će ostati u vezi (ako se radi o osobi koja je sama), ili da niste primetile da je njihov partner Apolon (ili Bred Pit, ili koga bi već ta osoba smatrala zgodnim muškarcem).
Ukoliko pak ne želite da na neumesne komentare odgovorite zlobno, možete i da im uzvratite u stilu: "Onda je stvarno dobro što on ne mora da se dopadne tebi, već meni – a meni se sviđa". Posle toga je uputno promeniti temu, a ako sagovornik ostane uporan u uvredama, i sagovornika.
Najvažnije je da ste vi srećne sa svojim partnerom, da se vas dvoje volite i poštujete. To što neko sa strane smatra da on nije lep zaista ne bi trebalo da bude vaš problem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.