U trendu

Sme li on da vam se poveri? (2)

Juče smo pisali o tome da je nekim muškarcima (ne svim!) teško da se povere svojoj partnerki, šta bi mogao da bude uzrok tome i kako da žena počne da s dragim gradi odnos pun poverenja – tako što će i ona biti otvorena i iskrena (ne i neprijatna u iskrenosti), pa će on videti da može da veruje njenim rečima.
Uz ovakvo ponašanje muškarac će u velikoj većini slučajeva u nekom trenutku poželeti da vam se poveri, i tada bi ga svakako trebalo saslušati. Zaista saslušati, bez upadica, komentarisanja, saveta i slično – vaši komentari su poželjni, ali nakon što on neometano kaže ono što mu je na duši. Ni vi ne volite da vas prekidaju, zar ne? Ako ga zaista saslušate, u budućnosti bi mogao da bude više voljan da vam se poveri. Čak i ako mu poveravanje teško pada, ako zna da je to nešto što vama jako znači, mogao bi to da učini zbog vas.
Veoma značajna stavka: da bi vam se poverio i nastavio da vam se poverava, on se mora osećati sigurnim. To znači, kao jedno, da to što vam je poverio neke svoje strahove nećete videti kao slabost – uverite ga da ga smatrate jakim i sposobnim i da njegovu hrabrost dokazuje već to što je imao snage da vam se poveri. Kao drugo, on mora znati da ćete zadržati za sebe ono što vam je rekao, da o njegovim tajnama nećete pričati čak ni s najboljom prijateljicom. Ako to poverenje jednom izneverite, veoma teško ćete ga ponovo zadobiti.
I za kraj: strpljenje. Niti će on preko noći postati sposoban da se otvori pred vama, niti bi vi trebalo da na samom početku veze „otvarate dušu“ pred njim. Da bi se među partnerima izgradilo poverenje, potrebno je vreme. Ne brinite; ukoliko se konstantno pokazujete kao pouzdana osoba kojoj se može verovati i koja je spremna da sasluša, čak i najzatvoreniji muškarac će s vremenom početi da vam se poverava.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.