U trendu

Smeta im prijateljstvo s osobom suprotnog pola

Ponekad se dešava da vašem partneru ili partnerki smeta neko s kime se družite, neko vama veoma drag. Na primer, imate lepo prijateljstvo s osobom suprotnog pola. Doneti odluku u takvoj situaciji može da bude veoma teško.
Ono što dodatno otežava takvu situaciju jeste to što ste vi sigurni da se radi samo o platonskom prijateljstvu. Potpuno bezazlenom, koje ne može nikako da vam ugrozi vezu. I pošto se o takvom prijateljstvu radi, i još o veoma dugotrajnom prijateljstvu s osobom do koje vam je jako stalo, nimalo vam se ne dopada ideja da bi to prijateljstvo moglo da se okonča. A ne vidite ni razlog za to.
Međutim, upravo to što insistirate na tome da je prijateljstvo bezazleno, upravo taj intenzitet kojim branite prijateljstvo, može da znači da vam je do te osobe na emotivnom nivou izuzetno stalo. Naravno da će vam prijatelji biti važni, ali bi partner ili partnerka i njihova osećanja ipak trebalo da vam budu važniji. Ako to nije slučaj, ako ćete pre da skočite u odbranu tog prijateljstva nego što ćete da brinete o partnerovim ili partnerkinim osećanjima, sasvim je moguće da je voljena osoba u pravu što je zabrinuta za vašu vezu.
Problem je što vi možete biti toliko uporni u ideji da je to prijateljstvo samo platonsko da vrlo uspešno zavarate sami sebe, da ni sami ne budete u stanju, čak ni uz najiskrenije pokušaje, da procenite kakva je situacija zaista. Šta tada? Nakratko prestanite da razmišljate o prijateljstvu i razmislite o voljenoj osobi i o tome kakva je ona kad je reč o vašim prijateljstavima.
Ako voljena osoba želi da vi prekinete sve kontakte s osobama suprotnog pola osim ako niste u srodstvu s njima (a i vaši rođaci suprotnog pola su joj sumnjivi, i s njima se nešto grlite), onda je problem u tome što vam partner ili partnerka ne veruju ili su konstantno i bezrazložno ljubomorni. U težim slučajevima ljubomore može da bude dobra ideja tražiti pomoć stručnjaka.
Međutim, ako voljenoj osobi inače ne smetaju vaša prijateljstva i poznanstva s osobama suprotnog pola, već joj smeta to jedno prijateljstvo, moguće je da vidi ono što vi sami ne dozvoljavate sebi da vidite. Tada bi definitivno bila dobra ideja da preispitate to jedno prijateljstvo ili, ukoliko to i dalje niste u stanju, da se s tim prijateljem ili prijateljicom ne viđate nasamo dok vam se u glavi ne razbistri dovoljno da budete u stanju da sagledate situaciju s malo više objektivnosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.