Sredstva za uvećanje penisa

Teško da postoji neko ko nikada nije video bar neku od mnogobrojnih reklama za sredstvo za uvećanje penisa. Najčešće je reč o raznoraznim pilulama i kremovima. Kada žene vide takve reklame, nije im jasno – a kome to treba? Velika većina muškaraca je u tom delu sasvim normalno građena i nikakvo povećavanje im nije potrebno. Međutim, baš kao što su žene pune nesigurnosti kada se radi o različitim delovima njihovog tela, ma koliko ih muškarci uveravali da je njihovo telo predivno i veoma poželjno, tako i muškarci imaju sopstvene nesigurnosti – a definitivno najčešća je ta da im je penis premali. Proizvođači raznoraznih sredstava za uvećanje penisa na ovoj nesigurnosti debelo profitiraju.

Pitanje je koliko ta sredstva uopšte deluju? Ne baš. Ukoliko se upotrebe, penis u erekciji može da deluje malčice veći – nikakva znatna razlika – jer ova sredstva u principu sadrže biljne ekstrakte koji povećavaju protok krvi. Međutim, njihovo dejstvo traje samo nešto vremena nakon upotrebe i ne dolazi ni do kakvog trajnog uvećanja penisa.

To nije sve. Proizvodi ove vrste mogu da dovedu i do oštećenja, pošto ne prolaze testove kojima bi se pokazalo da su bezbedni za upotrebu. Kada kupujete ovakva sredstva, i ne znate šta tačno sadrže, pa samim tim ni da li će vam neki od sastojaka ili kombinacija nekih od sastojaka izazvati nepovoljnu reakciju. Očigledna je moguća opasnost od alergije, recimo; zatim, neke od biljaka mogu da izazovu visok krvni pritisak, što može da dovede do trajnih ozbiljnih posledica.

Ukratko, za ovakva sredstva bi se, kao u crtaću, moglo reći: „Čemu ovo služi? A uz to i ne radi…“ Izbegavajte ih – nemaju nikakvo stvarno pozitivno dejstvo (postoje mnogo zdraviji načini da se izleči manjak samopouzdanja), a mogu izazvati ozbiljna oštećenja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.