U trendu

Stručnjaci otkrili savete kako da produžite uživanje u vrhuncu, produžite ženski orgazam preko 20 sekundi

Neka istraživanja kažu kako bi žene sedmično trebale da dožive minimalno tri orgazma za bolje raspoloženje, a stručnjaci su otkrili savete koji će im produžiti uživanje u vrhuncu.

Što se tiče fiziologije orgazma, žene su tu svakako bolje prošle – njihovi orgazmi traju duže nego kod muškaraca (oko 3 sekunde), a da ne pričamo kako ih uz dovoljno truda mogu postići nebrojeno, piše Mirror.

– Kad je žena seksualno zadovoljena, oseća se fantastično jer čini nešto dobro za sebe, a svoje dobro raspoloženje lako prenosi i drugima – kaže dr. Andrea Pennington.

Ona smatra da bi žene trebale imati minimalno tri orgazma sedmično, čije su dobrobiti brojne – od zdravstvenih do psihičkih.

Ipak uprkos fizičkoj prednosti postizanja višestrukih orgazama, negativna je strana to što na svaka tri orgazma muškarca dolazi jedan ženski i to trebamo menjati, smatra dr. Pennington.

Što se događa u telu žene za vreme orgazma?
Da bi ih znali da ih produžite, trebamo da shvatimo kako ženski orgazmi funkcionšu. Prilikom seksualnog uzbuđenja povećava se krvotok prema genitalijama. Ogroman broj nervnih završetaka u vašoj karlici, zadnjici i bedrima se zategne, a kada dosegnete vrhunac, telo ispušta napetost u nizu ugodnih talasa u intervalima od 0,8 sekundi. Veliki orgazam mogao bi se sastojati od 10-15 talasa, a mali 3-5 talasa.

U međuvremenu, vaš mozak se u potpunosti fokusira na osetila u izmenjenom stanju svesti. Nijedna druga prirodna stimulacija nije sposobna da stvori ovaj nivo intenzivne koncentracije – tokom orgazma gubimo svest o zvukovima i mirisima oko nas. Prosečni orgazam traje od šest do 30 sekundi.

Kako doći do 20 sekundi
Ako smatrate da su vam orgazmi kratki i slatki, iskušajte sledeće savete kako bi ih produžili. Jedna od tehnika je tzv ‘edging‘ odnosno dolazak do samog ruba orgazma i potom povlačenje. Ponavljanje ovog dva ili tri puta stvara jači i duži orgazam kod 65 odsto žena.

Druga je tehnika pauziranje. U njoj odmaknite ruku ili penis partnera kad osećate da se orgazam približava. Ohladite se minut dva i nastavite s aktivnostima.

Dobra metoda je i metoda distrakcije – stvorite iznenadna ometanja kod približavanja orgazmu, na primer pokušajte tapšati unutrašnju stranu bedara, a kad to ponovite par puta, orgazam koji će uslediti bi trebao da bude znatno duži.

– Istraživanja pokazuju da jedna od 20 žena nikad nije doživela orgazam. Sve žene mogu ga doživjeti, samo ne znaju kako. Osamdeset odsto orgazma povezano je s psihološkim problemima – zabrinutošću zbog izgleda, prošlih iskustava i religioznim i kulturnim programiranjem. Svi oni mogu igrati deo u tome možete li vrhunac – objašnjava dr. Pennington.

Zbog toga ona predlaže puno istraživanja sopstvenog tela, tehnika opuštanja poput meditacije i postupnog zbližavanja s partnerom i otvorenu komunikaciju o orgazmu.

Poteškoće s orgazmom u menopauzi
Nivo estrogena i testosterona niži je tokom menopauze, što znači da mnoge žene primećuju smanjen libido.

– Nizak estrogen može prouzrokovati bolnu vaginalnu suvoću, što znači da može biti teže doživeti orgazam – kaže dr. Andrea.

U tu svrhu savjetuje korišenje odgovarajuće hormonalne terapije, kao i obavezno korišćenje lubrikanta i izvođenje Kegelovih vežbi za jačanje dna karlice, prenosi 24sata.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.