Stručnjaci otkrivaju tajnu za duži ženski orgazam, kako do 20 sekundi

Što se tiče fiziologije orgazma, žene su tu svakako bolje prošle – njihovi orgazmi traju duže kod muškaraca (oko 3 sekunde), a da ne pričamo kako, uz dovoljno truda, mogu da ih postignu nebrojeno, piše Mirror.

– Kad je žena seksualno zadovoljena, oseća se fantastično jer čini nešto dobro za sebe, a svoje dobro raspoloženje lako prenosi i drugima – kaže dr. dr Andrea Penington.

Ona smatra kako bi žene trebale da imaju minimalno tri orgazma sedmično, čije su dobrobiti brojne – od zdravstvenih do psihičkih, prenose mediji.

Ipak, uprkos fizičkoj prednosti postizanja višestrukih orgazama, negativna je strana to što na svaka tri orgazma muškarca dolazi jedan ženski i to trebamo menjamo, smatra dr. Pennington.

Što se događa u telu žene za vreme orgazma?
Da bi znali kako da ih produžimo, trebamo shvatiti kako ženski orgazmi funkcionišu. Prilikom seksualnog uzbuđenja povećava se krvotok prema genitalijama. ogroman broj živčanih završetaka u vašoj karlici, zadnjici i bedrima se zategne, a kada dosegnete vrhunac, telo ispušta napetost u nizu ugodnih talasa u intervalima od 0,8 sekundi. Veliki orgazam mogao bi se sastojati od 10-15 takvih talasa; a mali 3-5.

U međuvremenu, vaš se mozak u potpunosti fokusira na osetila u izmenjenom stanju svesti. Nijedna druga prirodna stimulacija nije sposobna da stvori ovaj nivo intenzivne koncentracije – tokom orgazma gubimo svest o zvukovima i mirisima oko nas. Prosečni orgazam traje od šest do 30 sekundi.

Kako doći do 20 sekundi
Ako smatrate da su vam orgazmi kratki i slatki, isprobajte sledeće savete da ih produžite.

Jedna od tehnika je tzv ‘edging’ odnosno dolazak do samog ruba orgazma i potom povlačenje. Ponavljanje ovog dva ili tri puta stvara jači i duži orgazam kod 65 posto žena.

Druga je tehnika pauziranje. U njoj odmaknite ruku ili penis partnera kad osećate da se orgazam približava. Ohladite se minutu dve i nastavite s aktivnostima.

Dobra metoda je i metoda distrakcije – stvorite iznenadna ometanja kod približavanja orgazmu, npr. pokušajte pljeskati unutrašnju stranu bedra, a kad to ponovite par puta, orgazam koji će uslediti bi trebao biti znatno duži.

– Istraživanja pokazuju da jedna od 20 žena nikad nije doživela orgazam. Sve žene mogu da ga dožive, samo ne znaju kako. Osamdeset odsto orgazma povezano je s psihološkim problemima – zabrinutošću zbog izgleda, prošlih iskustava i religioznim i kulturnim programiranjem.

Stoga ona predlaže puno istraživanja svog tela, tehnika opuštanja poput meditacije i postupnog zbližavanja s partnerom kao i otvorenu komunikaciju o orgazmu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.