U trendu

Stručnjaci uočili: Redovan seks čini ovo vašem mozgu!

Poznato je da seks sagoreva višak kalorija, oslobađa od stresa i poboljšava raspoloženje. Prema jednim studijama seks nas čini i pametnijima. Istraživači su uočili da parovi koji imaju redovan seks mnogo lakše i brže rešavaju različite mentalne zadatke.

Najbolje rezultate imali su „sveži“, tek zaljubljeni parovi koji su lakše rešavali zadatke. Kod starijih, seksualno aktivnih parova, uočeno je da imaju manje rizike oboljevanja od demencije.

Redovan seks poboljšava naš mentalni kapacitet, i utiče na nastanak novih nervnih veza u oblastima zaduženim za učenje, pamćenje i budnost.

Razlog tome je, navode stručnjaci, što povećana seksualna aktivnost opskrbljuje moždane stanice kiseonikom, koji je neophodan za ishranu nervnih ćelija. Na taj način, podstiče se rad moždanih ćelija.

Posebno je uočen pozitivan uticaj na žene. Tokom vođenja ljubavi, u ženskom organizmu se značajno povećava nivo hormona oksitocina, koji se naziva još i hormon sreće. Nakon toga, opuštenije su i njihov mozak je spremniji za nove zadatke.

Kao zaključak, naučnici navode da je vođenje ljubavi odličan lek za sprečavanje opadanja mentalnih potencijala i sposobnosti u kasnijem dobu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.