U trendu

Sudbina vas je spojila

Razni su razlozi za ostajanje u vezi u kojoj niste zadovoljni. Ima onih kojima je "sudbina" takav razlog, smatraju da ih je sudbina spojila s partnerom, i ostaju u vezi koja im nimalo ne odgovara. A nije vam suđeno tako. Ne morate da ostanete u toj vezi.
Ima onih kojima zvuči romantično ideja da ih je sudbina spojila. Može da deluje tako, ako je reč o lepoj vezi. Međutim, ako je veza toksična, ta sudbina se pretvara u košmar iz koga nikako da se iskobeljate, samo vam je sve lošije.
Stalno se svađate s partnerom. Ili u vezi nema razmevanja niti kompromisa, sve je onako kako on hoće, bez obzira na vaše želje i potrebe. Ili nema saosećanja. Ili sve to zajedno – a opet, vi dajete sve od sebe da ta veza preživi, da opstane, jer ste uvereni da vam je suđeno da budete zajedno, tako vam je zapisano u zvezdama, i to se ne može promeniti.
Osoba koja se tako ponaša najčešće ima veoma jake emocije prema partneru, i te emocije smatra znakom sudbine da s tim partnerom treba i da ostane. Međutim, veza ne može da opstane samo na jakim emocijama. Ne ako nema još nekih bitnih komponenti veze, kao što je saosećanje, poštovanje, prihvatanje kompromisa – i sve to obostrano. Tačnije, može veza da opstane i bez toga, ali to je onda mučenje, košmar iz koga nikako da se probudite jer se svim silama upirete da se ne probudite.
Zašto bi se neko tako ponašao? Dobrim delom iz straha. Možda iz straha od toga da će ostati na ulici pa se teši "sudbinom", možda iz straha od toga da će ih okolina odbaciti, od toga da nikad više nikog neće naći… Plus, tu su emocije – a dok su tu jake emocije, tu je i nada da će te emocije uticati na partnera da se promeni, da će se veza poboljšati. Pa, ako su osećanja snažna, ona sve mogu da promene, zar ne? Ne mogu. Ne mogu da promene one koji ne žele da budu promenjeni.
Zato, zaboravite na sudbinu i na to da vam je suđeno da budete s nekom osobom. Nije vam suđeno ništa te vrste – uzmite svoj život u svoje ruke i odlučite šta s njim želite da uradite vi, umesto da puštate sudbinu, zvezde ili šta već da upravlja vašim životom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.