U trendu

Sumnjate da vas supruga vara? Ovi znakovi će vam to otkriti

Ljudi varaju iz bezbroj razloga, ali da li je to ikada prihvatljivo ili ne, pitanje je koje deli polove. Muškarci više nego žene veruju da postoje određene situacije u kojima je izdati partnera prihvatljivo, pokazalo je BBC-jevo istraživanje. Uopšteno, 83 posto odraslih u Ujedinjenom Kraljevstvu složilo se da osećaju ‘značajnu’ odgovornost da budu verni svom partneru. Dok se 80 posto ispitanih žena složilo da nikad nije prihvatljivo svog partnera, ‘samo’ 64 posto muškaraca složilo s tom izjavom, prenosi The Sun.

Prevara je razlog broj jedan za razvod, a studije pokazuju da i muškarci i žene navode dosadu, traženje uzbuđenja i osvetu kao neke od razloga za varanje. Ali, kod žena, razlog broj jedan za prevaru zapravo nije seks, već osećaj emocionalne uskraćenosti. Žene su često neverne jer se osećaju usamljeno ili uzete zdravo za gotovo. Žele da se ponovo osećaju željenima i cenjenima. A, mnoge žene čak kažu da varaju kako bi spasile svoju vezu.

Ako sumnjate da vas partnerka vara, ovo su neki od znakova na koje treba da obratite pažnju.  Ali, zapamtite, samo zato što je sumnjate na neveru, ne znači da je to istina. Za bilo koju od ovih promena može postojati nedužno objašnjenje.

– Odjednom postaje manje privržena ili taktilna (ili više nego inače)

– Promene u njenoj uobičajenoj rutini: Ako počne stalno da se vraća s posla kasno ili odlazi često na poslovne sastanke

– Postaje jako tajnovita sa svojim telefonskim ili internetskim navikama: Možda promeni lozinke, sakrije telefon ili počne da prima pozive u drugoj sobi.

– Počinje da stavlja više šminke ili parfema bez vidljivog razloga ili da se oblači seksi kada izlazi sa svojim prijateljicama

Ljubomora boli i otežava razumno delovanje. Iako biste mogli da reagujete agresivno, to neće pomoći ni vama ni vašoj vezi. Samo će oterati vašu bolju polovinu. Zato duboko udahnite i umesto toga razgovarajte s njom. Zamolite je da bude iskrena s vama. Ako ona prizna da vas je prevarila i oboje želite da pređete preko toga i ojačate vašu vezu, odlučite da zajedno radite na ponovnoj izgradnji poverenja, prenosi Večernji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.