U trendu

Suviše uska vagina?

Prvo vođenje ljubavi trebalo bi da bude lep čin – za devojku ili ženu će u manjoj ili većoj meri postojati fizički bol, ali trebalo bi da sam čin bude i lep, nežan, romantičan… Međutim, nekada se dešava da defloracija ispadne praktično nemoguća, to jest, da je jako otežana; ili je nekako moguće obaviti je, ali je čin i više nego neprijatan – izgleda kao da je vagina suviše uska, ili barem partneri imaju takav osećaj, što jako loše deluje na oboje. Ona se oseća kao da s njom nešto nije u redu, a on se boji da radi nešto pogrešno i sigurno mu ne prija što povređuje voljenu osobu.

Postavlja se pitanje: da li je utisak o suviše uskoj vagini tačan? Postoji li nešto slično? Žensko telo je prirodno predviđeno da može da nosi bebu i da ta beba prilikom rođenja može da prođe kroz već spomenutu vaginu – postoji li slučaj da vagina bude suviše uska da bi mogla da primi penis?

Kad se o ovakvom problemu radi, i prvo vođenje ljubavi ne uspe ni iz nekoliko puta, bila bi dobra ideja posetiti ginekologa. Mogu postojati fizički uzroci otežane defloracije, kao što je rigidan himen ili stenoza vagine. Takve pojave su retke, ali se dešavaju i nisu ništa nerešivo, niti nešto čega se treba stideti.

Ono što je češće uzrok ovakvom problemu nema veze sa stvarnim organskim problemom, već je reč o psihičkoj blokadi, koja može biti izazvana strahom od prvog vođenja ljubavi, seksa uopšte, trudnoće ili polnih bolesti. U ovom slučaju problem se rešava polako. Od trudnoće i polnih bolesti moguće je zaštititi se kako sredstvom koje preporuči ginekolog tako i kondomom. Partner bi trebalo da bude nežan, a predigra što duža kako bi se vagina što bolje ovlažila i sve treba izvesti bez žurbe i bez pritiska.

Ako ni sve to ne pomogne, moguće je potražiti pomoć psihologa, koji će otkriti uzrok straha i savetovati kako da se taj strah prevaziđe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.