U trendu

Sve odbacuje zbog njega

Ima dama koje, kad uđu u vezu, naprave veoma ozbiljnu grešku: iz života izbace sve osim svog dragog i njegovih potreba. Rezultat bude da postanu veoma nezadovoljne, da se osećaju loše i usamljeno, kao i da on izgubi interesovanje za njih.

Jedna dama je, da bi bila sa svojim verenikom, odbacila sve ostalo. On je živeo u drugom gradu i nije imao nameru da se seli, pa se ona preselila kod njega. To je značilo da je dala otkaz, ostavila sopstveni stan, udaljila se od roditelja i prijatelja, svoja dva psa koje je obožavala ostavila je roditeljima na čuvanje, i u potpunosti se posvetila vereniku. On nije želeo da ona radi van kuće, pa je ostajala kod kuće i pomagala mu u njegovom poslu. On nije želeo brak pre nego što ona zatrudni, a kad je počeo da ih muči sterilitet, nije joj dopustio da s bilo kime od svoje porodice i prijatelja razgovara o tome. Cela stvar je trajala tri godine, nakon čega je ona pobegla iz takvog odnosa, povređena, nimalo nalik na vedru i energičnu ženu kakva je nekad bila. Kasnije se oporavila, i trenutno je prilično zadovoljna, trudna – i sama.

Kada upoznate novu osobu, može se desiti da saznate mnogo toga novog, da naučite mnogo novog, kao da se pred vama otvore čitavi svetovi. I to je fenomenalno – samo što ne treba zanemariti ni ono što ste pre toga imale, svoje hobije, prijatelje, drage osobe… Tako biste rizikovale da u vezi izgubite sebe; više ne biste bile ona zanimljiva osoba koju je upoznao pa bi vremenom izgubio interesovanje za vas, a kad se veza okonča, pitale biste se gde je nestao sav vaš život, nekada ste imale puno toga, prijatelje, hobije, sve i svašta, gde je sve to nestalo?

Divno je upoznati svet voljene osobe, ali ne treba zbog toga odbaciti ni sopstveni, kako ne biste odbacile same sebe. Nekim damama se čini da tako pružaju više voljenoj osobi, ali nije tako – ako odbacite deo sebe, pružate manje, jer je i vas manje.

Uživajte u ljubavi, i u pružanju i u primanju, ali i pazite da ne izgubite sebe, jer onda nikako nećete moći da budete srećne, samo ćete se osećati kao da sve žrtvujete zbog njega, a ništa ne dobijate zauzvrat.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.