U trendu

Svetinja veze, svetinja poverenja

Nije mali broj onih koji smatraju da je svetinja veze nešto izmišljeno i nebitno, da bi trebalo da budu slobodni da imaju seksualne odnose s kim god požele, bili trenutno u vezi ili ne. To najviše zavisi od toga na koji način vidite vezu.
Naime, ako vam je veza samo zabava, ako ne ulažete sebe, svoje emocije ni svoj trud, onda teško da će vam se takva veza činiti vrednom poštovanja, teško da ćete u takvim okolnostima osećati nekakvu obavezu. Samo, ako vi ne osećate obavezu, da li ćete smatrati i da partner ili partnerka ne moraju da je osećaju, da li će vam biti u redu ako oni imaju izlete sa strane? Ako bi vam vaši izleti sa strane bili opravdani, a njihovi ne, onda se tu radi o dvostrukim merilima i o sedenju na dve stolice (najčešći ishod sedenja na dve stolice jeste to da vam se obe izmaknu i da ljosnete na pod).
I još, ako vam je veza nešto što nije za poštovanje, zašto uopšte biti u vezi? Zašto se ne viđati sa sebi sličnim osobama samo seksa i izlazaka radi? Ako vam "svetinja veze" zvuči kao nešto besmisleno, nema razloga za ulazak u vezu.
U vezi, trebalo bi da volite i da poštujete jedno drugo. U vezi se gradi međusobno poverenje, pa ako se neko "poigra sa strane", tim jednim činom može da uništi poverenje koje se gradilo godinama. Veza je svetinja u onoj meri u kojoj su vam poverenje i ljubav voljene osobe svetinja – ako vam te stvari nisu bitne, najpoštenije je jednostavno se ne upuštati u veze.
U vezi ste u kojoj ne dobijate pažnju, zadovoljstvo, ili nešto drugo što vam je potrebno, iako vi pružate sve što umete da pružate, iako se maksimalno trudite? Ukoliko takvo stanje traje i nesrećni ste, može da bude bolje rešenje okončati vezu i naći osobu s kojom nećete želeti izlete sa strane.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.