Taj njegov gest znači…

Ponašanje suprotnog pola nekad nam nije jasno, samo što to ne znači da treba svaki, pa i najsitniji gest analizirati "u sitna crevca". A upravo to neke dame rade, naročito ako prethodno pročitaju neki članak koji im detaljno analizira muške gestove.
Tako, ispadne da ako vas novi muškarac pogleda s takvim osmehom na licu, zainteresovan je samo za seks sa vama, a ako vas pogleda onako, znači da je reč o nekom simpatičnom i stidljivom. I tako u beskraj, sa sve procentima koliko mu je gornja usna ili obrva podignuta.
Jedan od problema s takvim objašnjavanjem je to što, u praksi, "može da bude, a ne mora da znači". Drugi problem je da se lako može desiti da ga odbijete ako mu se upiljite u lice dok pokušavate da analizirate svaki njegov gest. A treći problem je što ćete se toliko udubiti u analiziranje svakog njegovog gesta da nećete primetiti šta vam on govori – teoretski, mogao bi da vam kaže da je serijski ubica koji uživa u tome da čereči brinete, vi ste brineta, a ne čujete ga jer piljite u njegove gestove i mimiku, i mehanički mu odgovorite da je to baš zanimljivo.
Ne kažemo da ne treba obratiti nimalo pažnje na govor njegovog tela. Ali, ne treba ni sva pažnja da vam ide na govor njegovog tela, a svakako da nije dobra ideja da i najsitniji gest u beskraj analizirate. Pored toga što će zaključci do kojih biste tako došli biti sumnjive pouzdanosti, i što biste ga odbile time što samo piljite u njega i nemate pojma o čemu on priča (karikiramo), beskrajno analiziranje svakog gesta uništilo bi zabavu izlaska – a ako vam tokom izlaska nije nimalo zabavno, ako ne uživate već brižno premišljate šta li mu ovo ili ono znači, čemu to?
Opustite se, uživajte, upotrebite zdrav razum, i trebalo bi da bude sve u redu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.