Takmičenje s ne baš bivšom

Čest je strah kad ste s novim muškarcem u vezi, a on je relativno nedavno raskinuo koliko je njegova bivša zaista bivša. A još je i gore kada se ispostavi da ni on sam ne zna odgovor na to pitanje – ili čak dođe do situacije da on ne može da se opredeli između vas dve.
Recimo, priča ide ovako: on je bio s devojkom koju je mnogo voleo, verili su se, a onda ga je ona ostavila i slomila mu srce. Posle nekog vremena u njegov život ste ušli vi. On je po mnogo čemu divan, baš vam se dopao, počeli ste vezu s njim. U nekom trenutku se ponovo sreo s bivšom, između njih je opet proradila hemija ili šta god da je proradilo, i prevario vas je. Onda se pokajao, a vi ga jako volite, on inače jeste divan, pažljiv (dodati nekoliko atributa koji vam mnogo znače kod muškarca) i primile ste ga nazad. Međutim, on je nastavio malo s bivšom, pa se pokaje i vrati vama, pa opet kod bivše… Dok vama nije dosadilo pa ste raskinule s njim i posavetovale ga da već jednom reši šta hoće. On razgovara s bivšom, reše da pokušaju ponovo, ali se onda opet vrati vama i vi popustite i primite ga nazad. Šta ćete kad ga volite? I pitate se dokle tako.
Kad je situacija kao ova koju smo opisali (a takva situacija ne dešava se, kao što bi nekome palo na pamet, samo mlađima od 15 godina, već i onima koji bi trebalo da su znatno stariji i zreliji), teško da time što ćete biti divni i strpljivi i puni razumevanja možete da rešite bilo šta. On kaže da mu je stalo i do vas i do nje, i verovatno jeste – ali mu se, sasvim moguće, dopada i da ide od jedne do druge, naročito dok obe tolerišete takvo ponašanje. Ili bi pak više voleo da je s tom bivšom, i s njom je dokle god ga ona hoće, a vi mu služite kao uteha i rezervna varijanta onda kada ga ona neće.
Šta uraditi u takvoj situaciji? Racionalan potez je da prestanete – ovog puta zaista – da ga primate nazad. I da mu kažete da vam se obrati tek onda kada njegova bivša definitivno postane bivša, kad raskrsti sa svim nedoumicama i reši da ste vi ono što želi, da ste vi jedina koju želi. Tada ćete možda prihvatiti vezu s njim – ako i dalje budete slobodne.
To bi bio racionalan potez, ali u takvim situacijama najčešće odlučuju emocije, a tu onda možemo samo da vam poželimo sreću.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.