Teši ih šoping

Naslov ovog članka najverovatnije je mnoge asocirao na žene. I jeste istina da će mnoge žene utehu zbog različitih problema, između ostalog i raskida, potražiti u šopingu. Međutim, takva vrsta utehe nije rezervisana isključivo za žene – pribegavaju joj i muškarci.
Nakon raskida, muškarci budu povređeni koliko i žene i mogu da budu skloni tome da pronađu nešto što će im popraviti raspoloženje – između ostalog, i nabavka novih stvari može da posluži. Nekada će se raditi o nabavci tehnoloških drangulija, igračaka koje mogu da skrenu misli na nešto drugo, a nekada će, kao i dame, i gospoda pribeći kupovanju nove garderobe.
Ne kažemo da će svaki muškarac uživati u nabavci nove garderobe. Neće. Ako verujete u stereotipe, muškarci ne mogu da smisle kupovanje odeće – i zaista ima i takvih muškaraca. Međutim, ima i onih koji će nakon raskida poželeti da odu u šoping i obnove garderobu.
U šoping je moguće otići u društvu prijatelja i od toga napraviti uživanje i zabavu – to znaju žene, a nije nepoznato ni muškarcima. Pored toga, nova garderoba koja vam dobro stoji neće pomoći samo ženama da se osete bolje i da povrate deo samopouzdanja kad se o izgledu radi, takav efekat imaće i na neke muškarce – a posle raskida, kada je samopouzdanje veoma poljuljano, svaka pomoć je dobrodošla. Plus, nekad tu bude i onoga: "Gomilu para sam potrošio na nju i njenu garderobu, sad ima da trošim na sebe".
Neki bi na sve ovo rekli da im u životu nije palo da se nakon raskida teše šopingom, ali mi i ne tvrdimo da će svaki muškarac to poželeti, samo kažemo da ta vrsta utehe nije rezervisana za žene – biće i muškaraca koji će nakon raskida otići u šoping, a pošto time nikog ne povređuju (osim što mogu da istanje novčanik), zašto da ne?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.