Test za parove: Odgovorite na ova pitanja i otkrijte da li ste pronašli srodnu dušu

Test ličnosti koji treba da uradite zajedno sa partnerom, odgovorite na pitanja prvo jedan, pa drugi. Uzmite papir i olovku i za svako pitanje napišite broj bodova na osnovu vašeg odgovora, po sledećem principu:

0 Ne slažem se uopšte
20 Ne slažem se
40 Više se ne slažem nego što se slažem
60 Više se slažem nego što se ne slažem
80 Slažem se
100 Mnogo se slažem

1. Vi se uglavnom brinete za svakodnevno vođenje domaćinstva
2. Možete da razgovarate o zajedničkim planovima
3. Slobodno izražavate sebe i svoje potrebe pred partnerom
4. Pažljivo slušate partnera
5. Sa vama je lako živeti
6. U vezu unosite stabilnost i ravnotežu
7. Osećate da ste odgovorni za partnerovu sreću
8. Trudite se da napravite prostora samo za vas dvoje van uobičajene rutine
9. Više volite da otvoreno razgovarate i o teškim stvarima
10. Unosite pozitivnu energiju u vezu
11. I vama i partneru su iste stvari važne
12. Vi i vaš partner delite kućne poslove, brigu o deci i finansije
13. Slobodno izražavate i pozitivne i negativne stavove
14. Izdvajate vreme da biste bili privlačni svom partneru
15. Vaš partner izlazi u susret vašim potrebama i uzima u obzir
vaše želje
16. Verujete svom partneru
17. Osećate se dobro kada razmišljate o svojoj vezi
18. Retko kada osećate da ste na drugom mestu u odnosu na druga partnerova interesovanja
19. Vi “nosite pantalone” u vezi
20. Strpljivi ste
21. Imate odlične intimne odnose
22. Lako se prilagođavate
23. Često inicirate nove planove i promene u vezi
24. Pravite planove tako da vam oboma odgovaraju
25. Pažljivi ste prema partneru

Za svaku navedenu kategoriju saberite bodove označenih pitanja i podelite sa pet. Uporedite rezultat sa partnerom. Ako oboje imate isti rezultat ili ako je kod vašeg partnera skor viši, pročitajte rezultat pod A. Ako vaš partner ima niži skor, onda pročitajte pod B, piše Sensa.

Koliko ste pažljivi prema partneru?

Pitanja 4, 9, 15, 20, 25

A Vaš partner misli da ste pažljiviji nego što vi sami mislite. Možda imate tendenciju da potcenjujete to koliko se trudite oko partnera. Ako je tako, onda vam je stalno potrebno uveravanje što može da bude naporno za neke ljude. Naučite da prihvatite kompliment i stavite ponekad sebe i svoje potrebe na prvo mesto.

B Vaš partner misli da ste manje pažljivi nego što mislite. Čak i ako ste pažljivi, vašem partneru je potrebno više a na vama je da li možete da date više. Zapitajte se kada ste poslednji put zaista poslušali svog partnera. Razgovor je neophodan kako bi se umanjile napetosti. U međuvremenu razmislite o malim stvarima koje možete da uradite za partnera. Preokupirani ste sopstvenim životom i zaboravljate na partnera koji vama, verovatno, posvećuje pažnju koja vam je potrebna. Potrudite se da date malo više.

Koliko je lako živeti sa vama?

Pitanja 5, 13, 14, 16, 22

A Vaš partner misli da je sa vama lakše živeti nego što vi to mislite. Ako ste skloni samokritici ovo može biti iznenađenje za vas. Vaš partner ceni vaše kvalitete ali od vas zavisi kako ćete iskoristiti te kvalitete u vezi. Pokušajte da dođete do konkretnih primera za odgovore na ova pitanja iz testa.

B Vaš partner ne misli da je sa vama baš lako živeti iako ste vi mišljenja da je sa vama sve lako. Ali ovo nije loš trenutak da uzmete u obzir partnerovo gledište. Možda ste skloni da prebrzo tvrdite kako ste uvek u pravu ili da je druga osoba pogrešila ili možda imate nerealističnu predstavu o tome kakvi ste zapravo.

Koliko je vaša veza u ravnoteži?

Pitanja 3, 7, 12, 18, 24

A Vaš partner misli da je vaša veza uravnotežena u smislu da oboje funkcionišete i kao par ali i kao individualci. Ova situacija odgovara vašem partneru jer mu/njoj omogućava da se razvija i kao deo zajednice i da ostvaruje sopstvene ciljeve. Najverovatnije i ne vidi potrebu da se nešto promeni. Ali ipak je potrebno da sebi postavite pitanje: da li postoji neslaganje između onoga što želite kao par i onoga što lično želite.

B Partner misli da vaša veza nije uravnotežena onoliko koliko bi trebalo da bude. Možda treba da porazmislite o tome i da sagledate stvari iz partnerovog ugla. Vašem partneru je verovatno potrebno da se posveti malo sebi i svojim potrebama ali je za to neophodna vaša podrška. Pitanje je da li ste spremni da podržite partnera da se razvija i samostalno.

Šta unosite u vezu?

Pitanja 1, 6, 10, 19, 23

A Partner misli da doprinosite vezi više nego što mislite. Ovo bi trebalo da vas umiri i pokaže da imate konstruktivnu i aktivnu ulogu u vezi. Svesni ste da veza zahteva posvećenost i stalnu pažnju, ali isto tako ne može samo jedna osoba biti odgovorna za njen opstanak. Pažnja koju oboje posvećujete vezi može i da varira, što je sasvim prirodno. Naučite kako da tražite ili pitate nešto i naučite da se povremeno oslonite na partnera.

B Vaš partner misli da ne doprinosite dovoljno vezi. Čini se da vi samo puštate da sve ide svojim tokom, zaboravljajući da je za vezu potrebno dvoje. Možda je vaš partner aktivna osoba te se zbog toga povlačite u ulogu pasivne strane. I sigurno vam je u toj ulozi udobno, ali to može stvoriti tenzije.

Koliko zapravo želite da budete zajedno?

Pitanja 2, 8, 11, 21, 17

A Vaš partner je zadovoljan vezom dok vi možda imate malo drugačiji pogled na stvari. Da li vam nedostaje osećaj prave povezanosti ili više ne uživate u seksu kao nekada? Možda je vaša veza ušla u fazu gde više nema iznenađenja, sve je već udobno i poznato. Razgovarajte sa partnerom i kažite kako se osećate, sigurno ćete pronaći rešenje.

B Partner misli da vašoj vezi nedostaje strasti dok vi to ne mislite. Kako je došlo do ove razlike u stavovima? Možda zato što je partner nezadovoljan a ne utiče na odluke vezane za vašu zajednicu? Saslušajte partnera. Možda i vaš osećaj zadovoljstva dolazi samo iz straha od konflikta i što više nemate nikakva očekivanja. Verujte jedno drugom i ne ostavljajte nerazjašnjena pitanja da lebde. Bolje je suočiti se sa stvarima jer tek tada možete i da ih menjate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.