To je samo Internet

Ima onih koji smatraju da se bilo šta što ide preko Interneta ne računa u prevaru, jer nije bilo fizičkog kontakta. Međutim, ne mora da dođe do fizičkog kontakta s nekim drugim pa da se voljena osoba oseti povređeno i kao da ste je na neki način prevarili.
Ne govorimo sad samo o mogućnosti da dođe do sajber-seksa s nekim s kime niste u vezi, mada neki i za to smatraju da se ne računa, jer, eto, vi tu osobu zapravo i ne znate, vi ste nešto kuckali po tastaturi, ona je nešto kuckala po tastaturi, bilo je tu samozadovoljavanja, ali nikakvog stvarnog kontakta. Ali, kako biste se vi osetili da je osoba s kojom ste vi u vezi, čak i bez stvarnog kontakta, razmenjivala provokativne poruke s nekim i pri tom se samozadovoljavala? Da li bi se vama činilo da je to ništa, da se ne računa?
Ali, to čak i nije glavni problem. Problem nastaje već kad internet-komunikacija s nekim postaje toliko intenzivna da zbog toga zanemarujete partnera ili partnerku. Fizički, možda ste u sobi s njima, ali ste mentalno i emotivno u kontaktu s nekim drugim; prilično boli kad pokušate nešto da kažete voljenoj osobi, da je pitate nešto, a ona vas ignoriše ili odsutno odgovara jer istovremeno komunicira s nekim preko Interneta, i toj, fizički udaljenoj osobi, posvećuje znatno veću pažnju nego vama. Na neki način je čak i lakše ako je voljena osoba izašla s nekim drugim, a ne s vama, makar nema osećaja tu-je-a-kao-da-nije.
Da ne bude zabune, naravno da je normalno komunicirati i s drugim osobama suprotnog pola, ne samo s voljenom osobom. To nije sporno i to nije problem. Problem nastaje kada zbog te neke druge osobe zanemarujete partnera ili partnerku (izuzev ako je ta osoba trenutno u nekom velikom problemu, a nije od onih koji su stalno u problemima i uvek se baš vama obraćaju), i tu, na emotivnom nivou, nema neke velike razlike da li se s tom osobom viđate preko Interneta ili uživo, ima li tu fizičkog neverstva i sajber-seksa. Zbog nekog drugog, zapostavljate voljenu osobu – i to boli.
Zato, molimo vas, bez "to je samo Internet" izgovora. Ako se voljena osoba oseća zanemareno, odbačeno, nevoljeno, ništa tu nije "samo" – nju boli, oseća se prevareno, i to bi moglo da vam ugrozi vezu koliko i fizičko neverstvo, nekad čak i više.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.