Trčanje pod tuš posle seksa

Foto: Nikolapeskova/Pixabay.com

Muškarci vole kada je žena čista, samo što oni, pod čistom ženom, ne podrazumevaju onu koja se svaki čas žestoko izriba – njihovo shvatanje higijene je daleko labavije. A ono što ih nimalo ne oduševljava jeste kada njihova partnerka nakon svakog seksualnog odnosa smesta otrči pod tuš.

Naravno, ako muškarac ima dovoljno snage posle seksa i raspoložen je za to, možete se zajedno istuširati – ako im nakon vođenja ljubavi nije samo do toga da zadremaju (s vama u svom zagrljaju), ili da gricnu nešto slatko, ideja o zajedničkom tuširanju mogla bi da im se dopadne i da bude uvod u još vođenja ljubavi. Međutim, ono što je uglavnom slučaj u situaciji kad žena odmah nakon seksa ode da se istušira (a ne radi se o tome da mora vrlo brzo nekud da ide) jeste da ona i ne razmišlja o zajedničkom tuširanju, samo trči pod tuš. A to muškarca zaboli.

Muškarac se u takvoj situaciji zapita kakav to strašan problem žena ima kad mora tako da otrči pod tuš. Pita se i da li je ona stvarno uživala ili seks smatra prljavim – ili njega smatra nečistim, pa tu nečistoću mora po hitnom postupku da spere sa sebe. I pita se zbog čega ona ne može još malo da ostane u krevetu, u njegovom zagrljaju.
Dešava se da postoji medicinski razlog za ovakav postupak žene, da se ona tako ponaša po savetu ginekologa – tada ne bi bilo loše reći partneru o čemu je reč, da ne bi mislio da ga se partnerka stidi ili gadi. Inače, trebalo bi da se upita zašto se tako oseća, otkud ta potreba da se odmah opere – zar bi petnaestak minuta ili pola sata kasnije činilo baš takvu razliku?

Neke devojke se ponašaju na ovaj način jer veruju da tako smanjuju šansu da zatrudne, ali od neželjene trudnoće se štiti sredstvima za kontracepciju kao što su kondom, pilule, spirala… Tuširanje, pa ni ispiranje tu ne pomaže. Higijena je važna za opšte zdravlje, ali što se toga tiče, ne pravi razliku da li se istuširate odmah posle odnosa ili nešto kasnije.

Dakle, ako i vi odmah nakon vođenja ljubavi trčite pod tuš, razmislite u čemu je stvar – i stavite partneru do znanja da ga se ne gadite, jer stvarno boli kad voljena osoba misli o vama da ste prljavi. Ukoliko postoji neki problem, pokušajte da o tome razgovarate s partnerom ili s nekom drugom osobom kojoj verujete, ili, ako je potrebno, sa stručnjakom. Podrazumeva se da bi partner trebalo da ima razumevanja ako postoji neki problem, baš kao što bi i on trebalo da razmisli o čemu se radi ako postoji neki njegov neobičan postupak koji vama smeta i povređuje vas.

A onda, jednom kad problem bude rešen, moći ćete i vi da uživate u opuštenom leškarenju pored partnera nakon vođenja ljubavi – to je nešto u čemu u principu uživaju oba partnera.

5 komentara

 • Nataša Gajić

  Ja bih tuš sve sa tuš kabinom spakovala u torbu pa svugdje sa sobom, umjesto silnih cipeliški, pa svidjelo se to nekom ili ne… Da se tuširamo i po otvorenim kamp(ovima) da… Poslije svega i usisavanja topao tuš!

 • Vanesa Z.

  Pa niko ovde nije rekao da se ne treba tuširati, niti da higijena nije važna. Ja se doista slažem da nije baš lepo da se odmah posle seksa ili vođenja ljubavi (u zavisnosti od odnosa) odmah trči glavom bez obzira pod tuš. Kako pre, tako i nakon seksa ili vođenja ljubavi, bitan je osećaj bliskosti (ne govorimo ovde o nečem sasvim trećem), pa prema tome, zar je toliko teško da se koja minutica ostane u krevetu i zagrljaju voljene ili drage osobe? Uostalom, ako ne zbog nje/njega, onda zbog sebe, da se dopusti relaksacija.

 • Biljana Ignjatović

  Zaboravili ste na to da još uvek mnogi parovi, ili ja bar mislim da su to mnogi, koriste kao kontracepciju “metodu prekinutog snošaja”, što znači da tu posle svakog odnosa ima dosta za oprati, još ako se odnos odvijao u krevetu, a u tom krevetu treba prespavati, ili ako se već razmišlja o novom odnosu, onda je po meni najbolje što pre otrčati udvoje ili na smenu pod tuš.

 • Silvana Lužić

  Pa ja mislim da se treba samo opustiti!

 • Milisav Kojić

  Da li je moguće da se čudite što normalan čovek želi da se istušira u svakom trenutku kada to poželi? Pre ili posle seksa, po povratku s posla, pred spavanje, ujutru obavezno! Ne, sigurno je bolje da zaudarate na smrad i znoj, beli luk i alkohol. I kakvi su to muškarci koji se umore posle seksa, toliko da ne mogu posvetiti malo pažnje partnerki? Sam izraz “posle seksa” već je dovoljno vulgaran, kao da odnos dvoje ljudi nije u svakom trenutku prožimanje ljubavi, osećanja i sveprisutnog seksa!

Ostavite komentar