U trendu

Tri bračna saveta koja nikako i nikada ne smete da poslušate

Brak zahteva puno truda i ulaganja. Onog trenutka kad kažete sudbonosno „da“ svom partneru niste sebi osigurali sreću do kraja života.  Ponekad napori koje ulažemo funkcionišu, ponekad ne, a u trenucima kada nije sve idealno vrlo često dobijemo gomilu saveta i predloga kako da popravimo stvari.

Međutim, iako su ti saveti obično dobronamerni, neke je ipak bolje zanemariti. U nastavku donosimo tri saveta za „sretan“ brak koja nikada ne biste trebali poslušati.

1. U redu je ako nema seksa

Dve nedelje ili dva meseca dana bez seksa, naravno, ne moraju da znače da postoje problemi u vašem braku. Međutim, seks je bitan deo bračnog života i ako izostaje duže vreme, to nije u redu i verovatno znači da nekakav problem ipak postoji.

Ako vaš seksualni život više skoro da i ne postoji, vreme je za razgovor sa suprugom kako biste zajedno došli do odgovara na pitanje šta se događa i kako da rešite problem. U suprotnom, vaš problem može postati sve ozbiljniji, a posledica može biti i emocionalno udaljavanje.

2. Učinite svaki zajednički trenutak posebnim

Drugim rečima, kad god ste zajedno napravite nešto posebno, organizujte večeru uz sveće, isplanirajte beg za vikend… Pitanje je – želite li zaista stalno da budete pod pritiskom da morate da uradite nešto čarobno i za pamćenje svaki put kad ste zajedno? Iako mini beg ponekad može biti super, i svakodnevne, potpuno obične aktivnosti nisu loše. „Bacite“ se na čišćenje kuće ili zajedno prošetajte psa.

3. Roditeljstvo će rešiti sve probleme

Ovaj savet ljudi često daju kada u nečijem braku krene loše razdoblje, međutim, ovo je jedan od saveta koje nikako ne smete poslušati. Ako vaš suprug i vi prolazite kroz loše razdoblje, puno se svađate, udaljili ste se… dete će možda rešiti vaše probleme – ali na vrlo kratko razdoblje, a kada početno uzbuđenje dođe kraju, vratiti će se svi problemi koji su vas morili pre bebe, kao i neki novi jer roditeljstvo je takođe stresno i ponekad je samo ono dovoljno da se odnos naruši. Dakle, pre nego se „bacite“ na pravljenje dece, popravite svoj odnos.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar