U trendu

Tri pitanja koja sebi morate postaviti pre nego što odlučite da se razvedete

Ako ste došli do toga da sebi uopšte postavljate pitanje „Treba li da se razvedem?“ očigledno je da je vaš brak naišao na santu leda.

Upravo zato što se radi o nečem što menja život čoveka za 180 stepeni, važno je dobro razmisliti pre nego što donesete tu veliku odluku.

Kako piše Your Tango, ovo su pitanja koja sebi morate postaviti pre nego se odlučite na razvod.

Trpite li jednu od sledeće tri stvari?

Ako se nosite s nasiljem nad sobom, nad decom ili s činjenicom da je vaš partner zavisnik, vrlo je jasno da ne želite da ostanete u toj situaciji. Ako trpite jednu od tri navedene stvari, razvod je najbolji izlaz iz te nezdrave i opasne situacije.

Jeste li spremni da menjate sebe?

Ako vas na misao o razvodu vuku neke stvari koje vašem partneru smetaju kod vas i na koje vas stalno upozorava, zapitajte se jeste li spremni da menjate sebe. Ako jeste, onda bi trebali da pružite još jednu priliku svom braku.

Možete li razgovarati s partnerom o tome?

Ako vas nešto toliko muči da ste počeli da razmišljate o razvodu, jeste li pokušali da razgovarate s vašim partnerom o tome? Ako imate dovoljno blizak i zdrav odnos, uvek bi najpre trebalo da pokušate da rešite problem komunikacijom ili profesionalnim savetovanjem za parove, prenosi Index.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.