Tri zablude o ženskim grudima

Nije nikakva tajna da se većini muškaraca veoma dopadaju ženske grudi i da uživaju u tome da ih na različite načine dodiruju i igraju se njima; nije tajna ni da su ženske grudi osetljive, jedna od glavnih ženinih erogenih zona, i da će ona i te kako uživati u tome da joj partner miluje grudi. Ipak, nekad se u pričama o grudima preteruje, toliko da biste mogli poverovati da će žena doživeti orgazam samo od toga što joj muškarac pređe rukom preko grudi ili da će je to toliko uzbuditi da će ga odmah „zaskočiti“. Pomalo neobično je to što i žene imaju neka pogrešna verovanja u vezi s grudima – reč je o njihovom sopstvenom telu, a opet, čini se da o njemu ne znaju dovoljno. Dakle: ženske grudi i poneko verovanje o njima.

Iz nama nepoznatih razloga širi se uverenje da, što su ženine grudi veće, to manje zadovoljstva ona oseća kada joj ih partner miluje. Da li je ova priča nečiji pokušaj da se „uteše“ žene malih grudi (kao da je za to neophodna uteha)? Ne znamo, ali ta priča svakako nije tačna. Sve žene, bez obzira na to da li nose A ili D korpice, imaju isti broj nervnih završetaka u grudima. A koliko će uživati u muškarčevom milovanju najviše zavisi od toga šta je ženi u tom trenutku u glavi.

Grudi nateknu u toku seksa: ovo je već i tačno i nije. Naime, kada se žena uzbudi, ubrzava se cirkulacija u celom njenom telu, pa i u grudima. Zbog tog povećanog priliva krvi grudi mogu malčice da porastu (stvarno malo – to svakako neće biti za ceo broj) i žena može da ih oseća kao nešto teže, pa i kao natečene. Ipak, to je uglavnom subjektivan osećaj, a vizuelno posmatrano, neće biti neke bitne razlike u veličini grudi.

Bradavice su najosetljiviji deo grudi: ovo je često verovanje, ali koliko je tačno zavisi od slučaja do slučaja. Bradavice su pune nervnih završetaka, ali čak ni nervni završeci nisu neko magično dugme koje obezbeđuje zadovoljstvo. Neke žene su potpuno neosetljive na stimulaciju bradavica, dok uživaju u milovanju ostatka grudi, neke dodirivanje bilo kojeg dela grudi ne uzbuđuje nešto posebno, a neke, zaista, najviše uživaju u stimulaciji bradavica.

Ipak, šta je to što će uzbuditi ženu zavisi od mnogo različitih stvari, ne samo od toga gde je muškarac dodiruje već i kako je dodiruje, kao i od njenog trenutnog raspoloženja i od toga šta joj je u tom trenutku u glavi. Dakle, nije moguće nacrtati nikakav dijagram „magičnih mesta“ – već ih je u toku svakog vođenja ljubavi neophodno iznova otkrivati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.