U trendu

Trik za kojim su poludele žene: Da li ste čuli za kofeinski vrhunac?

Novi TikTok trend navodi žene da piju espreso u nadi da će njihov orgazam biti bolji, snažniji. Seks guru Nadia Bokodi (34), iz Australije, htela je i sama da proba, a zatim je podelila svoj zaključak.

„Popila sam dupli espreso pre nego što sam ove nedelje upalila vibrator punom brzinom. Da objasnim…’, napisala je u svom postu.

Tiktok savet kaže da ako popijete kafu neposredno pre odnosa ili masturbacije, možete da očekujete da ćete uživati u orgazmu.

Kofeinski orgazam

Trend orgazma sa kofeinom se prvi put pojavio kada je korisnik @cupofalekk_official objavio video na TikTok-u tvrdeći da šolja kafe povećava vaš orgazam za 50 procenata. Nedugo zatim, drugi TikTokeri su počeli da postavljaju svoje postove testirajući smele tvrdnje. Iako je sumnjivo da će jaka kafa dovesti do višestrukih orgazama, teorija koja stoji iza kofeinskog orgazma ima neke argumente u svoju korist.

Kofein je vazodilatator, što u osnovi znači da izaziva širenje krvnih sudova, a zatim omogućava da više krvi teče kroz njih. Zbog toga ljudi piju kafu ujutru ili tokom dana, kada osećaju da im je potreban poziv za buđenje i više energije.

“Nije bilo baš ono vantelesno iskustvo koje je TikTok obećavao, ali moj veliki orgazam je ipak delovao intenzivnije nego inače”, zaključila je Nadia Bokodi.

Nažalost, nema konkretnih istraživanja o tome da li bi se ovaj efekat mogao proširiti na genitalije. Studija iz 2018. na pacovima, međutim, sugerisala je korelaciju između unosa kofeina i seksa, pri čemu ženke pacova kojima je davan kofein imaju više orgazama i više su „raspoložene“ za odnose.

Ginekolog iz Melburna dr Džozef Sgroi rekao je da to nije potpuno isključeno, iako je mislio da bi korist od kofeina u seksu verovatno bila mala.

“Zanimljivo je da je dejstvo kofeina na krvne sudove različito. Krvni sudovi u mozgu i plućima imaju tendenciju da se sužavaju, dok se oni u stomaku šire. Dodajte to efektu na mozak kao stimulans i mogli biste da osetite poboljšanje orgazma”, objasnio je dr Sgroi.

Ako već posežete za kafom da biste se sami uverili, budite oprezni: iako ne postoji rizik povezan sa ispijanjem kafe pre seksa ako ste dobrog zdravlja bez prethodnog srčanog oboljenja ili visokog krvnog pritiska, prekomerna konzumacija kofeina može dovesti do do brojnih neprijatnih nuspojava kao što su lupanje srca, anksioznost, nesanica i dehidratacija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)