Trošenje zbog zaljubljenosti

Na početku, kada se dvoje tek upoznaju, može doći do neumerenog trošenja novca, što im kasnije oboma napravi nevolje, jer su potrošili više nego što mogu sebi da priušte. Bilo bi dobro na to obratiti pažnju, naravno, bez "ubijanja" romantike.
Ne govorimo sad o osobama koje kao znak vaše ljubavi od vas zahtevaju da na njih trošite nerazumno mnogo. Nažalost, ima i takvih, i takve je najbolje izbegavati, jer im nije stalo do vas kao do osobe, nego do vašeg novca.
Ono o čemu govorimo jeste kad se dvoje upoznaju, jako se zaljube jedno u drugo, i onda jedno od njih mnogo troši na ono drugo, ili oboje puno troše jedno na drugo. Na poklončiće i poklone, mnoge od njih nimalo jeftine. Na izlete, na skupa putovanja. Na sve i svašta.
Niko tu ne zahteva da voljena osoba troši mnogo novca na nju, niti da je zasipa poklonima ili da je vodi na putovanja na egzotične lokacije. Jednostavno, zaljubljena osoba želi da sve to, i još mnogo više, pruži osobi koju voli – i pri tom ne razmišlja o kasnijim posledicama, o dugovima, o tome da će ostati bez novca. Ni jedno ni drugo u takvim trenucima ne razmišljaju o novcu niti o preživljavanju, samo žele da što više obraduju jedno drugo.
Ne smatramo da je preterano trošenje na voljenu osobu (preterano u smislu toliko da zbog toga zapadnete u dugove) obavezan znak zaljubljenosti i/ili ljubavi, samo kažemo da se to nekad dešava zaljubljenim parovima. A nije dobro kad se desi – divno je što se vas dvoje volite, ali bi bilo poželjno da vam ostane dovoljno novca za preživljavanje, a ljubav se može izraziti i pokloni dati i tako da ne dospete u dužničko ropstvo.
Volite se, pazite se, darujte jedno drugo, uživajte. Ipak, pazite i da finansijski ostanete u granicama onoga čime zaista raspolažete, ne u granicama onoga što ćete kasnije dugo vremena otplaćivati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.