U trendu

Trudnoće su „in“

Kada slušamo o poznatima, uglavnom se čuju vesti o njihovom burnom životu, kratkotrajnim vezama, žestokim raskidima… Međutim, već neko vreme, kao da je za zvezde najviše „in“ biti u drugom stanju ili šetati klince.
Otkud ovaj trend? Verovatno iz više razloga. Jedan je taj da su mnoge zvezde stigle do četrdesete godine života ili imaju i više, a tada ostajanje u drugom stanju postaje problematično. Pre toga, „gurala“ se karijera, držale su se dijete za održavanje figure, neke zvezde su pravile i skandale, ali, kad je biološki časovnik počeo da otkucava, sve to je dospelo u drugi plan. Imperativ je postao roditi, a dalje će se već nekako (nije da će im nedostajati novca za podizanje dece).
Drugi razlog bi mogao da bude i taj što se u razvijenijim zemljama, barem među imućnijom populacijom, rađa sve manje dece, pa će mediji više nego inače da popularizuju ideju o majčinstvu kao o nečemu što je moderno. U redu su i karijera, i provod, i sve, ali biti majka je trenutno najviše „in“. Zvezde su postajale roditelji i pre „hit trudnoća“, ali poslednjih godina se više nego ikad populariše ideja da su klinci „kul“, i to u toj meri da se medijska pažnja definitivno najviše dobija nečim u vezi s decom – trudnoćom, usvajanjem, šetanjem dece unaokolo, vođenjem dece sa sobom na snimanja i zahtevanjem da snimanje filma ostavi dovoljno vremena za bavljenje mališanima, snimanjem filmova zajedno sa svojom decom (Vil Smit je nedavno snimio film u kome igra zajedno sa svojim sinčićem Džejdenom, a i Džon Travolta je najavio da će u sledećem filmu igrati s ćerkicom Elom Blu)…
I tako, ponovo se objavljuje (ne zna se da li je tačno) da je Demi Mur zatrudnela s Eštonom Kučerom, Marša Kros (serija „Očajne domaćice“) je dobila bliznakinje, Viktorija Bekam namerava da usvoji dete, Selma Hajek je u drugom stanju, Linda Evandželista je već postala majka i ponovo je trudna… Otprilike, kako nekome počne da opada popularnost, ne ide se više toliko s pričama o skandalima (mada ima i toga), već najviše o trudnoći, usvajanju, zajedničkim projektima s decom.
Premda sve to liči na medijski cirkus, baš kao i razne sočne pričice, u celoj priči je pozitivno to što se i na ovaj način ljudi podstiču na roditeljstvo. Naravno da je odluka o roditeljstvu lična stvar, ali je svakako bolje da se populariše ideja da je dobro imati decu nego da je dobro pijančiti, trošiti ogromne sume novca i praviti skandale.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar