Tuđ partner – privlačniji partner?

Nije mali broj dama koji će nekog muškarca smatrati znatno privlačnijim ako je već u vezi. Osim po onome da je tuđe slađe, postoji li tu još neki razlog za takvu dodatnu privlačnost? Naučnici imaju ideju o tome, mada je to i dalje samo ideja.
Ta ideja nas vraća u pećinsko doba, kada je za ženu bilo bitno da odabere sposobnog muškarca koji će umeti da lovi i da je zaštiti. Tako nekako. I, ako vidi da je muškarac već s nekom ženom, to znači da se u tim važnim stvarima već pokazao, da jeste sposoban, i to ga automatski, na nesvesnom nivou, čini privlačnijim.
Naravno, žene nisu životinje koje se slepo upravljaju prema nagonima iz pećinskih vremena. To što oseti da joj je tuđ muškarac privlačan ne znači da će obavezno smesta jurnuti na njega, ili da će se potruditi da ga zavede i preotme ga ženi čiji je on partner. Jeste da će neke žene to pokušati – ima ih i kojima ništa nije slađe nego da zavode tuđe, mada to već teško da ima veze s traženjem muškarca uz kojeg će se osećati sigurno – ali daleko od toga da će to pokušati sve žene.
Mnoge žene će smatrati nemoralnim da zavode tuđe. A ima ih i koje će upotrebiti logiku: ukoliko se on pokaže neveran svojoj partnerki, ukoliko ga je moguće odvesti od sadašnje partnerke, kako onda da veruje da će biti veran njoj? Ako je ženu i decu ostavio zbog nje, kako da mu veruje da i nju i njihovu buduću decu neće ostaviti zbog neke druge? Plus i imena koja se nadevaju ženama koje spavaju s tuđim muževima nisu nimalo lepa; „rasturačica brakova“ je jedno od blažih i učtivijih.
Dakle, postoji neka ideja zbog čega će ženi muškarac koji je već u vezi delovati privlačnije – zato jer se pokazao sposobnim da zaštiti i obezbedi – ali to ne znači i da će sve dame smesta nasrnuti da otimaju tuđeg.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.