U krevetu s bivšima

Nema mnogo onih koji nikad nisu poželeli da ponovo vode ljubav s bivšima, izuzev ako se veza završila zaista ružno. Ali, ma koliko to u nekom trenutku izgledalo kao dobra ideja, uglavnom samo donese dodatni bol i sprečava vas da nastavite sa svojim životom.
A zaista može da deluje kao prijatna ideja. Već se znate. Imate neke lepe zajedničke uspomene. Znate ko šta voli u krevetu, ili gde već. Desi se da ste oboje raspoloženi za to, za malo prijatnosti i razmene nežnosti, ili za nešto "žešće". Nijedno od vas dvoje nije u vezi. Onda, zašto da ne?
Nekada takav postupak dovede do toga da bivši partneri ponovo budu u vezi. Ukoliko se u međuvremenu nisu znatno promenili, ta veza će se završiti podjednako "slavno" kao i prethodna ili i gore – ono što im je nekad smetalo smetaće im ponovo, možda čak i više, jer su, krišom od samih sebe, gajili nadu da će biti drugačije, da se ono drugo ipak promenilo.
Nekada ne dođe do obnavljanja veze, već samo do "otvaranja starih rana". Ponovo osetite nešto prema toj osobi, moguće da se ponovo ponadate nečemu, a tog nečeg ne bude. Nedostaje vam nešto što vam je potrebno, i to vas boli. To je kao kad otvorite delimično zaraslu ranu, pa ona prokrvari i proces isceljenja bude usporen.
Pored toga, dok ste s bivšim, naročito ako još budete i u krevetu, lako je zavaravati sebe da ipak imate nešto nalik na vezu, i onda i ne pokušavati da nađete nekog s kime biste zaista imali vezu, ne samo ostatke prošlosti i nešto prijatnih trenutaka seksa, ali ništa trajno. A vreme vam prolazi – ne kažemo da ćete dospeti u doba kada je kasno za ljubav, jer takvo doba ne postoji, ali ćete provesti vreme zavaravajući se, pretvarajući se da imate nešto što zapravo nemate.
Naravno, nećemo vam mi određivati kako da vodite sopstveni život; samo, korisno je imati na umu da od seksa s bivšima najčešće malo šta dobro ispadne, a mnogo toga lošeg.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.