U trendu

U krevetu više nećete želeti ništa drugo: Nauka otkriva tehniku s kojom seks postaje spektakl

Mali trik koji čini čuda u krevetu

Ako vam je misionarska poza dosadila, vreme je da se upoznate sa tehnikom koitalnog poravnanja.

U leto 1988, jedna istraživačka studija je jasno pokazala da bi neka jednostavna prilagođavanja klasičnog misionarskog položaja muškarca na vrhu moglo značajno povećati verovatnoću da će žene doživeti orgazam tokom seksualnog odnosa, a takođe i povećati šanse da partneri uživaju u istovremenim orgazmima. Tehnika je čak bila reklamirana kao „lek“ za žensku seksualnu disfunkciju.

Ova verzija misionarskog položaja, poznata kao tehnika koitalnog poravnanja, je iznenađujuće laka učenje i efikasna, ali prema iskustvu neuronaučnice dr Nan Vajs, većina žena (i njihovih partnera) tek treba da se upozna sa njom.

Kao seksualna terapeutkinja koja je postala neuronaučnica dr Nan Vajs ohrabruje ljude da ne praktikuju seks isključivo zbog orgazma. Fokus na cilj u spavaćoj sobi je odličan način da se rešite užitka u celom procesu, koji treba da bude prava zabava.

Najbolji misionarski položaj

Stari dobri misionarski položaj se pokazao kao dobar način da se stimuliše prednji zid vagine (zona G tačke), koji obezbeđuje stimulaciju unutrašnjeg klitorisa.

Ipak, ovaj način može još bolje da stimuliše spoljašnji klitoris od redovnog misionarskog položaja. (Ali zapamtite, cilj nije orgazam, već promena načina na koji se spajaju tela i način na koja se kreću zarad maksimalnog zadovoljstva.)

Kako primeniti tehniku koitalnog poravnanja

Baš kao i standardna misionarska pozicija, jedan partner leži na vrhu. Zatim pomera svoj položaj tela pomerajući se na gore na telu partnera (što se razlikuje od misionarskog). Ovo se zove „visoko jahanje“. Grudi gornjeg partnera treba da budu u ravni sa ramenima donjeg partnera.

Kada se nađu u ovom položaju, gornji partner oslanja se svojom težinom na donjeg partnera, umesto da se pridržava rukama, i taj pritisak je ključan za maksimalizaciju stimulacije klitorisa.

Iz ove pozicije, kada penetrirajući partner ubaci penis ili seks igračku, on će biti usmeren više nadole u ​​vaginu, a ne nagore, kao u standardnom misionarskom položaju. Na ovaj način osnova penisa ili seksualne igračke ostvaruje direktniji i trajniji kontakt sa spoljašnjim klitorisom, što rezultira konzistentnijim kontaktom i stimulacijom klitorisa.

I onda ono ključno – genitalni kontakt se održava ritmičnim, koordinisanim ljuljanjem, koje stvara stalni pritisak na klitoris. Pokretljivost karlice je kritični faktor koji povećava verovatnoću ženskog orgazma, jer zbog povećanja protoka krvi do genitalija i osećaji će se pojačati.

„Nemojte se fokusirati samo na tehniku; fokusirajte se na povezivanje sa svojim partnerom. Koristite reči, zvukove, dodire da biste saopštili šta želite, šta vam se dopada ili šta se osećate najbolje. Nemojte se plašiti da kažete svom partneru šta ne funkcioniše ili šta bi moglo da funkcioniše još bolje. Zapamtite, kada je u pitanju seks, povratna informacija je naš prijatelj“, naglašava doktorka Nan.

„I zabavite se. Partneri koji se sećaju da spavaća soba može biti igralište za odrasle na kraju imaju više zabave i zadovoljstva — što nije luksuz već neophodnost za dobro izbalansiran emocionalni mozak i opšte blagostanje“, naglašava Nan, piše Zadovoljna.rs.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar