U trendu

Povratite strasti: Učinite ova četiri koraka i imaćete nezaboravan seks

Strast je prolazna, ali može da se vrati, čak i ako vam se čini da je to nemoguće. Čak i najjednostavnije metode mogu da je povrate ako su prave.

Usporite
Svakodnevica u kojoj živimo vrlo je užurbana, što za posledicu ima zanemarivanje ličnih i tuđih potreba. Seksualna terapeutkinja Irena Fer savetuje parovima da uspore tempo, ukoliko žele da vrate strast u vezu, prenose mediji.

„Neretko brzamo do cilja i zanemarujemo proces, a time, u ovom slučaju, ‘ubijamo’ strast i udaljavamo se od partnera. Trebalo bi da usporimo jer na taj način jačamo povezanost. Kada se posvetimo jedno drugom, vraća se strast“, kaže Fer za portal Elite Lady.

Dozvolite sebi da budete ranjivi
Ako se na intimnom polju suzdržavate od straha da ćete biti povređeni, vreme je da se suočite sa svojim strahovima i opustite.

„Prepustite se jedno drugom. To možete da postignete tako što ćete raditi stvari zajedno. Unošenjem ranjivosti produbljujete odnos, gradite vezu i jačate želju. Potrebni su sitni trenuci ranjivosti i preduzimanja određenog rizika kako bi se rasplamsale strasti“, objašnjava terapeutkinja.

Poradite na rečniku
Spavaća soba je jedino mesto na kojem je dozvoljeno pa čak i poželjno govoriti prostakluke. Tzv. „drty talk“ najlakši je način da začinite seksualni život.

„Recite svom partneru šta želite da vam radi ili mu otkrijte šta ćete vi njemu raditi, opišite mu poziciju koju želite da isprobate – ili mu jednostavno šapnite na uvo da ga jako želite“, savetuje doktorka Daun Majkl, stručnjak za odnose i klinički seksolog. Ako ste nesigurni u ovom području, Fer savetuje da govorite partneru u čemu uživate pod čaršafima…

Promenite raspored
Rutina je glavni ubica strasti. Ako inače imate običaj da ljubav vodite uveče, učinite to ujutru ili poslepodne. Umesto da svako veče provodite na kauču, izađite na večeru ili u bioskop. Sredite se za izlazak i uživajte jedno u drugom

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.