Udobna odeća – zdrava odeća

Moguće je da ste se, kada ste videli naslov ovog teksta, upitali kakve veze ima članak o odeći s muško-ženskim odnosima. Ipak, ima. Postoje neka pravila kakva je odeća koju će suprotni pol smatrati atraktivnom, ili barem za koju se veruje da će je suprotni pol smatrati atraktivnom – odeća koja baš i nije preporučljiva po zdravlje onoga ko je nosi.

Recimo, tange. Nemali broj žena oseća se seksi u njima, a i mnogi muškarci vole da ih vide na svojim partnerkama. Tu je i tesna odeća koja pokazuje kako je građeno telo ispod nje – neki muškarci smatraju da je privlačno da im se ispod majice ocrtavaju mišići, ili da nose tesne pantalone, a i mnoge žene će nositi tesne pantalone i tesne majice, jer tako same sebi (a nadaju se i muškarcima) deluju privlačnije. Sad, osoba u takvoj odeći može stvarno da izgleda privlačno – ali postoji i druga strana medalje.

Tange: ginekolozi upozoravaju da nije dobra ideja nositi ih. Ako baš volite tange, makar ih nosite retko, jer iritiraju osetljivu kožu intimne regije i povećavaju verovatnoću da obolite od polno prenosive infekcije. Tesne majice – pa, one otežavaju vašoj koži da diše i povećavaju verovatnoću da ćete se neprijatno osećati na znoj, ali retko izazovu ozbiljne probleme.

A tesne pantalone? One su definitivno loše po zdravlje, kako muškaraca tako i žena. Otežavaju protok vazduha preko intimne regije, kao i regulisanje temperature, što znači da se intimna regija previše zagreva. Pored toga što to stvara povoljnu temperaturu za preterano razmnožavanje bakterija (eto polne infekcije!), time se otežava i pokretljivost spermatozoida, što prilično smanjuje oplodnu moć muškarca. On će možda da izgleda privlačno, ali će njegova sposobnost da postane otac biti smanjena.

Zato, zaboravite na modne ludosti. Odaberite udobnu, komotnu odeću od prirodnih materijala u kojoj ćete se osećati prijatno i koja vam neće ugrožavati zdravlje. Zdravi partneri su ipak najprivlačniji partneri.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.