U trendu

Upotrebite njihovo ime

Korišćenje nečijeg imena u svim međuljudskim odnosima, pa i onim muško-ženskim, ima svoje značenje. Kad se o muško-ženskim odnosima radi, postoji priličan psihološki uticaj ako od samog starta što češće koristite ime osobe za koju ste zainteresovani ili s kojom počinjete vezu – naravno, ne toliko često da zvučite kao pokvareni gramofon, ali što je češće moguće.
Konkretan primer: na početku, prilično čest postupak je prepričavanje raznih anegdota iz svog života, kako biste zabavili osobu s kojom ste izašli. I ona verovatno radi to isto, prepričava razne zanimljive pričice iz svog života – to je jedan od interesantnijih načina za upoznavanje. Dok vam neko nešto priča, poželjno je bar povremeno reagovati, pokazati da pažljivo slušate. Najčešće to budu kratki komentari, tipa "Neverovatno!", "Ne mogu da verujem!", "Joooj, kakva nezgodna situacija…", "Ja bih se prestravila", i slično. Ti komentari su sasvim u redu, problem je ako ih izgovorite previše puta (to ne mora da bude vašom krivicom niti zbog vaše brbljivosti, izlazak potraje, naslušate se svega i svačega, treba povremeno komentarisati, a nemate na raspolaganju beskrajan izvor mogućih komentara), jer tada mogu da zvuče kao da ih ponavljate mehanički – i uz to zvuče bezlično. Tu pomaže upotrebiti ime svog sagovornika, a dodatno će vam pomoći i ako ubacite neki kompliment, ukoliko ga smatrate zasluženim, naravno.
Na šta mislimo? Recimo: "To je stvarno bilo hrabro od tebe, Dušane, ja bih se ukočila od straha", ili: "Odlično si se snašla, Marija, ja bih posle takvog blama samo stajao i izgledao kao kreten", ili već nešto slično. Time pokazujete ne samo da ste pažljivo slušali i da vam se pričica dopala već i da vas je navela da zaključite nešto pozitivno o osobi koja vam je to ispričala, otkrili ste neku njenu osobinu koju cenite i to ste pohvalili, a pominjanjem njenog imena celu stvar činite ličnijom. Sve to zajedno doprinosi tome da se vaš sagovornik oseti dobro, da mu se dopadnete, i da se i dalje trudi da se i on dopadne vama.
Sasvim malo truda, ubaciti nečije ime i pohvalu i komentar učiniti ličnim, a dosta pomaže u međusobnom dopadanju i lepom razvijanju odnosa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.