U trendu

Upoznali ste nekog u školi svog deteta

Postoje mesta koja se smatraju prikladnim za upoznavanje potencijalnih partnera, ona koja su problematična, ali se ljudi uprkos tome upuštaju u romanse, a postoje i mesta koja se tradicionalno smatraju krajnje neprikladnim za razmišljanje o toj vrsti stvari; recimo, škola u koju ide vaše dete.
Detetova škola je mesto u kome su deca, u koje dovodite svog mališana da nešto nauči, i već sama ideja da se tu nekakvi matorci upoznaju i flertuju mnogima može da deluje odbojno. Međutim, dokle god je sve u granicama pristojnog, tu ne mora da bude ničeg lošeg.
Recimo, vi ste samohrana majka, i u školi koju pohađa vaše dete upoznate nekog samohranog tatu. Možda se vaša deca druže, možda i ne, možda su čak u istom odeljenju… U svakom slučaju, sasvim je normalno da ćete razgovarati i s roditeljima druge dece, pre svega o deci, o školi, nastavnicima, školskom sistemu, a razgovor nekad skrene i na druge teme. I ako samohrana mama priča sa samohranim tatom, nije nemoguće da otkriju da imaju još nešto zajedničko pored činjenice da oboje sami podižu decu i da im deca idu u istu školu.
Danas je sve više razvedenih roditelja, pa su tako i sve veće šanse da se desi upoznavanje kakvo smo opisali. Naravno da nećete u školu svog deteta otići s ciljem da tamo upoznate potencijalnog partnera ili partnerku, ali ako se tako nešto desi, nema razloga da se zatvorite pred tom mogućnošću samo zato što je situacija malo neobična.
Bitno je da sve ostane u granicama dobrog ukusa. Dakle, bez otvorenog flertovanja pred svima (naročito pred dečicom), bez bilo čega seksualnog dok ste u školi ili u blizini škole. Dok ste na školskoj teritoriji, vaše aktivnosti je najbolje ograničiti na ono što ima veze sa školom i vašom decom – možete zajedno posmatrati vašu decu dok izvode školsku priredbu, zajedno navijati za njih na nekom takmičenju i slično. Sve ostalo što se vašeg poznanstva i rastućeg interesovanja jednog za drugo tiče trebalo bi da se odvija van škole. Tako ne činite ništa neprikladno, a ne uskraćujete sebi mogućnost za jedno lepo poznanstvo koje bi moglo da preraste u nešto još lepše.

Napišite komentar