U trendu

Uvek imaju nešto važnije

U principu je odlično kada potencijalni partner ili partnerka imaju raznovrsna interesovanja i više bitnih stvari u životu – to znači da neće od vas očekivati da vodite njihov život umesto njih, već ćete imati vremena i za sebe. Problem je ako im je većina tih stvari i interesovanja važnija od vas.
Recimo, vama je jako potrebno da vas u tom trenutku neko sasluša i zagrli – neko, to jest, onaj ko bi trebalo da vam je voljena osoba. Međutim, on baš tada prosto mora da odgleda utakmicu (još jednu u nizu sličnih, čak se i ne radi o nekoj stvarno bitnoj). Ili, potrebna vam je (mada to možda nerado priznajete) njena pomoć oko nečega, ili želite da to veče provedete zajedno – a ona baš tada mora u šoping. Ono što baš tada moraju da obave može biti i nešto ozbiljnije, ali suština ostaje – skoro uvek im je nešto bitnije od vas.
Sad, može se desiti da su u takvoj fazi, recimo, moraju da se dokažu na novom poslu, imaju veoma bitan projekat koji ih okupira, neko njima veoma blizak je teško bolestan pa moraju da mu se posvete – i tada bi trebalo imati razumevanja za njih i podržati ih. Međutim, ako se ne radi samo o fazi, ako posle jedne bitne i hitne stvari naiđe druga, pa treća, pa četvrta… Onda se radi o tome da su oni jednostavno pretrpani obavezama i da za vezu nemaju vremena. A ako su im objektivno ne baš bitne stvari uvek važnije od vaših potreba, onda ste im vi, kratko i jasno, nebitni. Vi ste im samo razbibriga za one trenutke kad u njihovom životu nema ničeg zanimljivijeg od obične utakmice ili još jednog kafenisanja s prijateljicama.
Za svaki slučaj, korisno je i zapitati se da li vi tražite previše, to jest, da li zahtevate od voljene osobe da vam posveti sve svoje vreme i svu svoju energiju (a da niste u krizi). Ako to nije slučaj, a ipak deluje kao da ste voljenoj osobi zadnja rupa na svirali, vreme je da se ta veza i "zvanično" ("nezvanično" je već neko vreme nepostojeća) okonča i da pronađete nekoga ko će imati vremena za vas i kome ćete biti bitniji od televizijskog programa ili ćaskanja s prijateljicom. Možete, da bi vam savest posle toga bila mirna, prvo pokušati da razgovarate s "voljenom osobom" – ali će "voljena soba" najverovatnije i tada imati nešto važnije da radi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.