Uživanje u flertu

Kada ste singl, a nađete se u društvu punom parova, lako se možete osetiti neprijatno, pa i deprimirano. Većina oko vas su parovi kao ptičice – partneri koji zajedno ležu i zajedno se bude, žive zajedno, zajedno jedu (onda kad to dnevne obaveze dopuste), zajedno izlaze… A vi ste sami. Nije baš vedro. Međutim, nije zaista ni baš toliko deprimirajuće.

Ne kažemo da treba da se zareknete da ćete zauvek ostati singl, ali i singl status ima svojih prednosti. Jedna od njih je mogućnost flerta – možete slobodno da flertujete, malo ili mnogo, a da se ne bojite da ćete povrediti partnerova osećanja, da se ne bojite svađe s partnerom. Flert – omiljena „društvena igra“ mnogih odraslih, a vi ste slobodni da u njoj uživate koliko god želite.

Preporučujemo da se ne upinjete previše – ne insistirajte da flert donese neke konkretne rezultate. Samo se opustite i uživajte u šta-bi-se-sve-možda-moglo-desiti igri. Sasvim je moguće da ćete na kraju večeri (ili koje već doba dana bude) i dalje biti singl – ali i u boljem raspoloženju nego kada je veče počelo.

Zašto to? Flert će učiniti da se osećate poželjno, podsetićete se da vas suprotni pol smatra privlačnom osobom. Ako flert ne učinite ničim obavezujućim, ako se upustite samo u lagani flert, nećete osećati ni bilo kakvu obavezu – kao ni razočarenje ako se kući vratite bez razmenjenih brojeva telefona.

Naravno, to nije taktika od koje ćete se na duže staze osećati srećno i ispunjeno. Ipak, neko vreme, lagani, neobavezujući flert može vas držati u odličnom raspoloženju, a osobe koje su opuštene i dobro raspoložene u principu su i najprivlačnije. Pre ili kasnije privući ćete pažnju i te posebne osobe s kojom ćete zaista poželeti da budete, a do tada – zabavljajte se!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.