Uživanje u tišini

Mnogima puno znači kada s voljenom osobom mogu o svemu da razgovaraju. A ima i mnogih kojima takođe znači puno kada s voljenom osobom mogu jednostavno da ćute, kada su njih dvoje toliko sigurni jedno u drugo da su u stanju da uživaju u zajedničkoj tišini.
Jedan primer: njih dvoje su izašli nekud na večeru, i kad je došao red na desert, ona je svoj pojela bez ikakvog razgovora. Sve vreme dok su jeli desert, ona je jednostavno uživala u hrani, i on je bio veoma srećan, jer je to protumačio kao znak da se ona oseća toliko sigurno sa njim da nema potrebu da konstantno održava nekakav razgovor.
Takvih primera je mnogo. Njima dvoma je lepo, i on ne oseća nikakvu potrebu da tu sad dodaje i nekakve reči. Dobro se osećaju, zašto to kvariti nepotrebnim rečima? Neke dame su sklone da pričaju u takvim situacijama, da nadugačko raspredaju o tome kako se osećaju dobro, kako im je ovo lepo, kako im je ono lepo, ili da samo pokrenu razgovor ma o čemu – malo je muškaraca koji će učiniti isto, ne ako se osećaju sigurno i udobno pored svoje drage.
Ne kažemo da će sve dame tako postupiti. Daleko od toga. Ima i onih koje i same vole takvu tišinu, kada zajedno mogu da uživaju bez i jedne izgovorene reči. Veliki broj muškaraca ceni takvu tišinu, jer o lepoti njihovog odnosa i takvog trenutka govori više nego što bi to hiljadu reči moglo.
Ako nikad niste iskusile nešto slično, pokušajte! Nemojte tišinu tretirati kao kaznu, jer ona to neretko nije, već je nešto lepo što vam dopušta da oboje još i više uživate u prijatnom trenutku. To nije tišina koja će vremenom razdvojiti partnere, to je tišina koja ih čini još bližim. To je tišina kojoj se treba radovati, prepustiti joj se i uživati u njoj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.