U trendu

Uznemirava vas venčanje – ili on?

Neke dame će s radošću dočekati venčanje, a neke će se pred venčanje isprepadati. Od onih koje se isprepadaju, neke će odustati od veze i od venčanja, a neke će strah pripisati tome da su luckaste i svejedno se udati. Ovaj strah ne bi trebalo samo tako otpisati, već bi valjalo razmisliti čega se zapravo plašite.
Ono na šta bi trebalo obratiti pažnju jeste to kada se tačno osetite uznemireno. Da li je to kada s nekim pričate o venčanju, kada razmišljate o venčanju, o braku, o novoj fazi u svom životu? Normalno je da tada osetite nervozu, jer stupanje u brak nije igra. Naravno, razvod je moguć, danas znatno lakše nego nekad, ali se svejedno za brak ne može samo tako reći: "Puj-pike, ne važi". Sasvim je normalno da zbog toga osetite nervozu, možda blažu, možda jaču.
Nešto je sasvim drugo ako ste uznemirene kada govorite o svom dragom. Ukoliko ga volite i imate poverenja u njega, razgovor o njemu bi trebalo da vas navede da se osetite smireno i srećno. Čak i ako vas brak kao takav pomalo plaši, ideja da ćete u braku biti baš s njim trebalo bi da vas umiri. Ukoliko to nije slučaj, sasvim je moguće da vas ne plaši toliko ideja braka kao takvog koliko ideja da ćete se vezati za tog muškarca. Onda je zaista moguće da on nije onaj pravi za vas.
Kad smo kod onog pravog: ako svaki čas zapitkujete, što same sebe, što drage osobe, kako da budete sigurne da je on onaj pravi za vas, sasvim je moguće da on to nije. Normalno je da, ako vas uhvati nervoza od nove faze u vašem životu, poneki put postavite sebi to pitanje, naročito ako ste osoba sklona analiziranju i tome da o svemu nekoliko puta veoma temeljno razmisli. Međutim, ako posle višestrukog pažljivog razmišljanja o tome niste sigurne da je on neko s kime želite da se venčate, ako i dalje osećate potrebu da sebe i sve oko sebe zapitkujete da li je on onaj pravi, moguće je da stvarno niste jedno za drugo – bilo zato što on nije za vas, bilo zato ni vi još niste za tu fazu u svom životu, s njim ili s bilo kim drugim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar