U trendu

Varate svakog, ne samo jednu osobu

Neverstvo nije nikakva retkost. Praktično uvek, osoba je neverna iz sebičnih razloga, jer su joj njene potrebe u tom trenutku važnije od potreba bilo koga drugog – i neretko i ne razmišlja o tome da zapravo ne vara samo partnera ili partnerku, već radi iza leđa mnogih osoba.
Ukoliko imate dece, kad varate bračnog partnera ili partnerku, varate i oca ili majku svoje dece, radite iza leđa sopstvenoj deci. Tu su i vaši prijatelji, s nekima ste veoma bliski. Neki neće znati šta radite, što znači da stvar koja uopšte nije sitnica krijete i od njih, lažete ih da ste verni bračnom ili vanbračnom partneru. Neki će, moguće, saznati, ili ćete im se vi sami poveriti – i time dospevaju u poziciju da ili lažu za vas ili da bar kriju ono što su saznali, ili da vas "cinkare", a ni jedno ni drugo nije prijatna opcija.
U suštini, prevarom bračnog ili vanbračnog partnera vi "usput" varate i lažete i sve ostale koje znate. A zbog čega ih sve odreda lažete i varate? Da biste ispunili neku svoju potrebu, koja vam je u tom trenutku, ili u svakom trenutku, važnija od potrebe bilo koga drugog, uključujući i potrebe voljene (ako je voljena) osobe, dece, osoba koje nazivate dragim i bliskim…
Ne kažemo, dešava se da imate potrebe koje u vezi nisu zadovoljene. Imate i pravo da ih zadovoljite. Međutim, zaista je redak slučaj da je prevara apsolutno jedini način da se te potrebe (seks, pažnja, nežnost, hrana za ego…) zadovolje, najčešće postoji bar još neki način, neretko i više njih. Možda ti načini zahtevaju više vašeg truda nego preljuba, ali postoje – i onda nećete nikog morati da lažete niti da varate, postupićete pošteno. Prevarom sebi zakomplikujete život i povredite mnoge – a skoro uvek postoji i neki drugi način da dobijete ono što vam je potrebno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.