Vi ste pred razvodom, ali…

Desilo se. Niste to planirali, zaista niste. Već dugo ste u braku ili ste u vezi toliko dugo da je svi – uključujući i vas i vašeg partnera ili partnerku – smatraju brakom. Ipak, ta veza ili brak kao da su vam postali monotoni. Možda to niste ni primećivali dok se jednog dana niste ludo zaljubili.

Nepotrebno je reći da se niste ponovo zaljubili u svog partnera ili partnerku, već u neku drugu osobu. I ta osoba se zaljubila u vas. Pored toga, i ta osoba je, kao i vi, u dugoj vezi ili braku. Moguće je da ste već i prevarili svog partnera ili partnerku. Možda još niste. Ipak, rešili ste da okončate vezu u kojoj više niste srećni (eventualno je možete opisati kao „korektnu“, ali gde je tu ona strast i luda zaljubljenost koju osećate prema ovoj novoj osobi) i da započnete novu vezu. Pošto niste osoba koja okleva, već ste preduzeli korake – pred razvodom ste, ili ste rekli partneru ili partnerki da želite da okončate vezu. Međutim…

Osoba u koju ste tako ludo zaljubljeni, uprkos svojim izjavama ljubavi i tome što ste se dogovorili da okončate dosadašnje veze i zajednički nastavite život, još uvek ništa nije preduzela. Nikako da smogne snage. Treba joj još vremena, pa još vremena. Ništa konkretno se ne dešava – a kad je pitate da li vas zaista voli i da li zaista želi to da uradi, odgovor je da želi. Samo što ne radi ništa.

Naravno, počinjete da se pitate da li ste pogrešili. Da li su vaša veza ili brak stvarno toliko loši? Treba li da rasturate vezu radi neke osobe koja, izgleda, i nije baš previše pouzdana? Šta učiniti u ovakvoj situaciji, a da znate da ste učinili pravu stvar, da se nećete posle toga gorko kajati zbog brzoplete odluke?

Za početak, razmislite. Zašto želite da okončate vezu? Kako se zaista osećate kad su vaš partner ili partnerka u pitanju i šta oni osećaju prema vama? Da li mislite da je vaša veza toliko loša da je raskid (razvod) jedino moguće rešenje – ili ste za razvod samo pod uslovom da i nova osoba u koju ste zaljubljeni uradi to isto i nakon toga vam se pridruži?

Jednom kad sami sa sobom raščistite ova pitanja, znaćete i šta vam je činiti. Ako je vaša veza toliko loša da je raskid jedino rešenje, onda bi trebalo raskinuti bez obzira na to šta nova osoba učini ili ne učini. Nemojte odluku bazirati na tome šta nova osoba u vašem životu čini, već na onome što vi, nezavisno od nje, želite da učinite – samo tako ćete moći da stojite iza svoje odluke i da se kasnije ne kajete zbog nepromišljenosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.