Vijagra i želja za seksom

Otkako se pojavila vijagra, mnogi je shvataju kao magični lek koji će rešiti sve moguće i nemoguće probleme s potencijom; kao sredstvo koje omogućava dugotrajan i fenomenalan seks maltene bez ikakvog podsticaja neke druge vrste. Zaista, u mnogim slučajevima, vijagra može da pomogne. Ipak, „u mnogim slučajevima“ ne znači i u svakom pojedičanom slučaju. Kako pretpostaviti da li će vijagra moći i vama da pomogne? Može li, recimo, vijagra da poveća želju za seksom, ili ovaj lek, zapravo, radi nešto drugo?

Stvari stoje ovako. Funkcija vijagre jeste da poboljša prokrvljenost penisa i da na taj način omogući „stabilnu“ erekciju. Dakle, njeno dejstvo je čisto fiziološko – bez stimulacije, vijagra je potpuno nedelotvorna. Ona ne može niti da stvori niti da poveća želju za seksom – ako muškarca neka žena ne uzbuđuje, ili u tom trenutku jednostavno ne želi seks, a pokušava njoj da udovolji, vijagra neće biti ni od kakve pomoći.

Postoji i slučaj kada vijagra može pomoći i kod želje za seksom. To je situacija kada je muškarac izgubio želju zbog konstantnih problema u postizanju erekcije. Tada će vijagra, pošto povećavanjem prokrvljenosti pomaže erekciju, istovremeno pomoći i povratku želje za seksom. U svim drugim slučajevima vijagra ne može povećati želju za seksom.

Ukratko: ako je problem fiziološke prirode, a intenzivna želja za seksom postoji – recimo, zbog stanja organizma (bilo da se radi o godinama, bilo o nekom drugom razlogu) cirkulacija je oslabila, pa je stoga i otežano postizanje erekcije – vijagra je od velike pomoći. Međutim, ako je problem to što želje, iz ovog ili onog razloga (osim ako je i taj razlog fiziološke prirode), nema, onda ni sve pilule ovog sveta ne mogu da pomognu. Jake i iskrene želje nisu nešto što se može ni iz čega stvoriti pilulama – i dobro je što je tako.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.