U trendu

Više volite ovakve ili onakve

Svako od nas ima nekakav ukus kada se o suprotnom polu radi. Neki muškarci više vole plavuše, neki crnke, neke žene više vole visoke muškarce, neke muškarce širokih ramena, neko voli veću guzu, duže noge… A ima i onoga da neko smatra da nikada ne bi mogao da bude sa ženom s kratkom kosom, odbojan mu je veliki nos, ona ne bi mogla da bude s muškarcem nižim od nje… Kada se zaljubite, sve to pada u vodu.
Za sve te želje povezane s fizičkim izgledom vrlo često postoje neki drugi, psihološki razlozi, pretpostavka kakva je osoba takvog izgleda kao ličnost. Recimo, "bebi fejs" plavuša će biti nežna (povezuje se, nesvesno, s time što mala deca neretko imaju svetlu kosu, što ne znači da je osoba koja voli plavuše seksualno naklonjena deci, daleko od toga, nego da želi nežnu partnerku prema kojoj će se poneti zaštitnički); visok muškarac širokih ramena deluje više zaštitnički (čak i ako dami zaštita nije potrebna, dopada joj se da je pored takvog muškarca, kao što će joj se dopasti i ako joj, kao džentlmen, pridrži vrata, iako je savršeno sposobna da ih pridrži sama), i tako redom. Tako se i za, recimo, žene s kratkom kosom stvori predstava da su verovatno muškobanjaste ili možda sklone sopstvenom polu (a naravno da ni jedno ni drugo ne mora da ima nikakve veze sa stvarnošću), pa se to kao ideja ne dopadne muškarcu.
Međutim, sve te predstave padnu u vodu jednom kada je pred vama prava živa osoba. U početku, dok tu osobu ne upoznate, predstava još i može da stoji; ako odbijete da je upoznate jer nema plavu ili dugu kosu, ili odbijete svaki pokušaj muškarca nižeg od vas da vam priđe, predstava će možda i ostati, jer niste ni upoznali tu osobu. Međutim, ako je upoznate, može se desiti da saznate da upravo ta osoba, iako po izgledu ne odgovara nekom idealu koji ste zamislili, u sebi ima mnogo toga, ili praktično sve, što vi želite od potencijalnog partnera ili partnerke kao ličnosti. A može se desiti i da, u komunikaciji s tom osobom, otkrijete da ste pogrešili dok ste zamišljali šta bi vam se dopalo, i da je ono što zaista želite nešto sasvim drugo.
Nekada će se osoba s kojom budete u vezi uklopiti u ono što ste zamišljali, dešava se i to. Nekada neće. Desi se i da budete sigurni da nikada ne biste mogli da budete u vezi s osobom koja tako-i-tako izgleda, a završite u veoma srećnom braku s osobom baš takvog izgleda. A, ma koliko više voleli ovakve ili onakve, nije baš verovatno da ćete osobu s kojom se fenomenalno slažete odbiti zbog visine, boje kose, veličine nosa… Jednom kad srce progovori, to su stvari na koje se u potpunosti zaboravi, ili za koje otkrijete da su vam na neki način simpatične na toj osobi.
Ili srce nije progovorilo, a vama se čini da vas je odbila nečija visina ili dužina kose.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.