U trendu

Višestruki orgazam kod muškaraca

Kada se pomene višestruki orgazam, najčešće se pomisli na žene – na one srećnice koje su ga iskusile ili ga čak i redovno imaju. Ono što se ređe pomene jeste to da višestruke orgazme mogu imati i muškarci.

Mnogi bi na ovo rekli da je to nemoguće, jer muškarci prilikom orgazma ejakuliraju i nakon toga izgube erekciju – kako onda da dođe do još jednog (ili nekoliko) orgazma? Moguće je, i te kako, jer, mada se muški orgazam i ejakulacija obično dešavaju simultano, to ne mora da bude tako.

Naime, muškarac može da doživi orgazam, a da ne ejakulira, i tada će penis ostati u erekciji. Da bi to postigao, muškarac treba da spreči ejakulaciju, što može da učini na dva načina. Jedan je da upotrebi istu grupu mišića kojom bi sprečio i nekontrolisano ispuštanje urina, a drugi je da uhvati penis oko korena i stegne, dovoljno jako da spreči ejakulaciju, ali ne toliko jako da izazove bol ili druge neprijatnosti kojima bi onemogućio orgazam. U seks-šopovima je moguće nabaviti i posebne prstenove za penis, koji služe upravo tome da muškarca spreče da ejakulira.

Nekada se izostanak ejakulacije i spontano desi, uglavnom onda kada je muškarac iscrpljen – tada se dešava da doživi orgazam, ali ne uspeva da ejakulira, što može da bude neprijatno, jer napetost ostaje, a do olakšanja, zbog iscrpljenosti, ne dolazi.

Nije jednostavno postići toliko dobru kontrolu da do ejakulacije ne dođe, naročito ako se ne koriste pomagala u vidu ruke ili prstena, ali nije ni nemoguće – a tada postaje moguće i produžiti odnos i doživeti još orgazama (ejakulira se prilikom poslednjeg). Ukoliko ste i vi i partnerka raspoloženi za dugo vođenje ljubavi, mogućnost višestrukog orgazma može da bude dodatni podsticaj.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)