Visoke ili niske?

Koje žene muškarci smatraju privlačnijim – visoke ili niske? Zavisi od muškarca, naravno, i ne samo od njegove visine; zapravo, može vas iznenaditi činjenica da većina muškaraca ima slično mišljenje kada procenjuje žene samo na osnovu njihove visine. U nekim stvarima to mišljenje poklapa se s mišljenjem žena o visokim ili niskim damama, a u nekima baš i ne. Naravno, niko osim nezrele osobe neće odbiti potencijalnog partnera ili partnerku samo zbog visine – ali visina će uticati na formiranje mišljenja o karakteru. Kako?

Muškarci visoke žene najčešće smatraju inteligentnijim, ambicioznijim i uticajnijim od onih nižih. To je verovatno instinktivno viđenje, u kome se visina povezuje s dominacijom (kao što je u životinjskom svetu krupnija životinja obično dominantnija). U ovakvom viđenju stvari žene se slažu s muškarcima – i one smatraju da su visoke žene ambicioznije, inteligentnije i uticajnije nego niske (lakše je uticati na nekoga kada ga gledate s visine, nego kada morate da iskrivite vrat gledajući uvis).

Međutim, viđenje muškaraca i žena razlikuje se kada se radi o niskim ženama. Takozvani jači pol niske žene smatra saosećajnijim i brižnijim od onih viših; smatra se da je to zato što ih podsvesno dovode u vezu s idejom o plodnosti i materinstvu, plus, onako niže, deluju i krhkije (pa su valjda onda i nežnije) nego više žene.

Žene se, kao što smo već rekli, s ovom procenom ne slažu. One su, naime, svesne toga da niske žene moraju znatno više da se dokazuju, da dokazuju da nisu onako slabe kao što će većina brzopleto da zaključi na osnovu njihove građe, plus moraju da se izbore i s onima koji misle da su lak plen i da nisu sposobne da se brane. U nekim slučajevima to ne ostavlja baš mnogo mesta za saosećajnost (ili žena postane i veoma ogorčena). U svakom slučaju, inteligentne niske žene (inteligencija, naravno, nema nikakve stvarne veze s visinom) naučiće kako da pokažu da su podjednako sposobni borci kao i one visoke.

Zato, muškarcima koji traže krhku, sitnu ženu koja će zavisiti od njihove zaštite možemo samo da kažemo da nije preterano verovatno da će je naći.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.