U trendu

Visoke potpetice – u čemu je stvar?

Uvreženo je mišljenje da žensko stopalo i ženske noge lepše izgledaju na visokim štiklama – po mogućnosti, tankim i visokim štiklama. Naravno, ukoliko žena ne ume da hoda na takvim štiklama, nego se na njima spotiče i lomata, izgledaće pre smešno nego elegantno i ženstveno. Ako pak zna kako da se kreće na njima, mamiće uzdahe mnogih muškaraca. O čemu se radi? Šta je to u visokim potpeticama što deluje toliko zavodljivo?
Nemali broj muškaraca neće "uzeti za zlo" ženi koja nije stalno na štiklama – ili koja praktično nikad nije na štiklama. Zaista malo koji muškarac očekuje od žene da baš stalno bude fenomenalno sređena i kao na modnoj pisti; zapravo, većina se oseća nelagodno kraj takve žene, jer im je teško da se opuste pored nje. Muškarci vole udobnu obuću i ne pada im na pamet da zameraju ženama koje vole to isto. Međutim, i takvi muškarci će rado posmatrati elegantnu ženu na štiklama. Zašto?
Visoke štikle izdužuju ženinu figuru. Noge izgledaju duže i elegantnije (što većina muškaraca voli). Pored toga, prilikom hodanja na štiklama i držanje ženinog tela se menja – grudi se isturaju napred (što muškarci definitivno pozdravljaju dobrodošlicom), celo telo se ispravlja, hod postaje elegantniji, mačkastiji, zavodljiviji. Plus, hodanje na štiklama zateže noge i zadnjicu.
To nije sve. Hod na visokim štiklama je neudoban i muškarci su toga i te kako svesni. Svesni su toga da se žena, time što će stati na štikle radi toga da bi bila zavodljiva, odriče svoje udobnosti, a to ih već samo po sebi uzbuđuje – naročito ako muškarac zna da se baš zbog njega, a ne zbog mogućih (muških i ženskih) posmatrača uopšte, određena žena odrekla dela udobnosti.
Neudobne su, tačno je. Mogu da nažuljaju i većina žena će jedva čekati da dođe kući i da ih skine. Ipak, nakon što jednom primete kako ih muškarci gledaju dok ponosno hodaju na visokim potpeticama, staće na njih ponovo. Ko može da odoli pogledima punim divljenja?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.